هدف از انجام این تحقیق انتخاب منطقه یا مناطقی در شهرتهران بود که علاوه بر بهرهمندی از خدمات و امکانات موردنیاز کم توانان جسمی ـ حرکتی و با داشتن اولویت در این زمینه، از قابلیتهای شهرسازی و زیست محیطی نیز برخوردار باشند، تا بتوان با تخصیص اعتبارات لازم مبتنی بر برنامهای تدوین شده، آن منطقه یا مناطق را در راستای تامین ضوابط مصوب وزارت مسکن و شهرسازی، بطور کامل مناسبسازی نمود. بدین منظور در تداوم و در جهت تکمیل مطالعات ارائه شده در مبحث پیشین، مناطق دارای اولویتهای برتر از دیدگاه سایر قابلیتهای مطرح در زندگی شهری همچون:
ـ کیفت و کمیت شبکه حمل ونقل و دسترسی؛
ـ سیما، منظر و فضای مطلوب شهری؛
ـ توپوگرافی؛
ـ ویژگیهای طبیعی و
ـ آلودگیهای صوتی و هوا؛
مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفتند تا در ترکیب با موازین مناسب سازی، منطقهای برگزیده شود که دارای مجموعهای از قابلیتها بوده و ارزش سرمایهگذاری در مقیاس یک منطقه شهری را داشته باشدجهت انجام ارزیابی، از میان عوامل فوقالذکر شاخصهای مورد نظر استخراج و مبنای تحلیلهای علمی قرار گرفتند. روش ملاک عمل در این سنجش نیز شیوه تحلیلی P.H.A بوده است (اطلاعات پایه موردنیاز برای تحلیل از نهادهای مرتبط ذیصلاح و برداشتهای میدانی، تامین گردید(.
نتیجه بررسی این بخش از مطالعات (دیدگاه فضای مطلوب شهری) به اولویتبندی مناطق چهارگانه تحت مطالعه بدین ترتیب:
منطقه3 شهرداری تهران، منطقه 6 شهرداری تهران، منطقه 12 شهرداری تهران،منطقه11 شهرداری تهران، انجامید که نهایتاً
در تلفیق با اولویتبندی حاصل از دیدگاه کاربریهای اصلی (خدمات موردنیاز کم توانان) به نتیجه ذیل:
منطقه 6 شهرداری تهران، منطقه12شهرداری تهران،منطقه 3 شهرداری تهران،منطقه11شهرداری تهران، تبدیل شد که ملاک عمل اقدامات تفصیلی و اجرائی، در مناطق مزبور تلقی میگر
#کاشی سنتی