مقاله ها
1403/01/15

ترجمه و تلخیص : دکتر سعید خزائی

ناشر : مرکز آینده پژوهی علوم و فناوری دفاعی

تاریخ : آذر ماه 1384

آموزش تابنده در فضای پرسرعت دیجیتالی امروزین، به دلایل متعدد، نیازمند توجه ویژهای است. عملیات نظامی در عصر ما بیشترین وابستگی را به فناوری دارد؛ تغییر شتاب آلود فناوری به مفهوم آن است که سامانه های موجود به دفعات بیشتری جایگزین میشوند در هر جایگزینی، سامانه پیچیدهتری به عرصه کاربری وارد میشود. ماهیت نوین جنگ به ما میآموزد که عوامل سازوکارهای فرهنگی در سرشت سرنوشت جنگهای آینده نقش مؤثر تعیین کنندهای دارند پذیرش این واقعیت تازه، مطالعه پژوهشهای فرهنگی اجتماعی را به عرصه جنگهای آینده وار میسازد. رویکردهای آموزشی مدیریت دانش میبایستی کارایی دقت زمانی را در آموزش بهویژه در شرایط پیچیده ارتقا بخشد. برای نیل به این هدف، سامانهای موسوم به “فرایندهای بررسی بازنگری پس از اقدام” از سال 1999 در ارتش ایالات متحده ایجاد شده است. براساس آموز های این سامانه، یک فرد میتواند در حین انجام وظایف به یادگیری ادامه دهد آموخته های خویش را عمق بیشتری بخشد. در کانادا هم دو اقدام موازی با هدف تسهیل خلق تسهیم دانش با رویکردهای آموزشی ایجاد شده است. در حقیقت این دو مرکز براساس الگوهای مدیریت دانش روش آموزش یادگیری الکترونیک بنا شدهاند.

مهندسی قابلیت همکاری متقابل

مدیریت دانش همچنین بهمنظور کمک به برقراری فرایند نوینی بهکار میرود که براساس طرح مشترکی در این زمینه نیروهای دفاعی صنایع نظامی را قادر میسازد از طریق کاربرد جمعی مبتنی بر همکاری قدرتمند سامانه های شبیه ساز فناوری ساخت سامانه ها که در سراسر مراحل برنامه های جمع آوری اطلاعات یکپارچه شدهاند، قابلیتهای آینده را تعریف، ساختارسازی مدیریت کنند. به عنوان مثال “پروژه نمایش فناوری” ارتش کانادا در زمینه مدیریت مهندسی تعری قابلیتهای مشترک جمعی نشان خواهد داد که چگونه میتوان در کمترین زمان ممکن با کیفیت بالاتر هزینه کمتر، به قابلیتهای لازم دست یافت. پروژه مذکور اهداف زیر را دنبال میکند:

. تشخیص ایجاد قابلیتهای لازم برای آینده صنایع دفاعی که زمان، مخاطرات هزینه ها را به شکل قابل توجهی کاهش میدهد.

افزایش کیفیت، ارزش نظامی قابلیت پشتیبانی از سامانه های استقرار یافته در میدان نبرد

روزآمدسازی صنایع توسعه فزاینده آنها در چرخه فراگیری

باید یادآور شد که این پروژه موضوعی فراتر از یک برنامه ریزی فناورانه است از آن به عنوان یک دگرگونی اساسی در فرهنگ فرایند یاد میشود. این پروژه با تکیه بر اصول آموزه های مدیریت دانش بر روی سامانه سامانه ها تمرکز یافته است. معماری این پروژه با موردتوجه قرار دادن همکاری بیشتر عمل متقابل از طریق مشارکت در الگوسازی منابع شبیه ساز ابزارهای لازم، برنامه ریزیهای مشترک، سامانه های چندگانه یکپارچه، تجزیه تحلیلهای مهندسی محیطهای تجربی داده های مشترک، قابلیت همکاری اقدام متقابل شبکه ای را در درون برنامه های آموزشی فراهم میسازد.

نتیجه گیری

کاربردها ظرفیتهای ذکور مشخص میسازد که چگونه اصول مدیریت دانش را میتوان به مفاهیم نظامی دفاعی مانند آگاهی اعلان وضعیت، مفهوم سازی تصمیم گیری در سازمانهای دفاعی وارد ساخت. در حقیقت، سازمان دانش فرایندهای تبدیل دانش میتواند موجب پیدایش بنیان اساسی فراگیر گسترد در خلق تصویر مشترک عملیاتی، قابلیت عمل متقابل، اطلاعات، آموزش یادگیری شود.

مدیریت دانش نظامی به عنوان رویکردی راهبردی برای دستیابی به اهداف دفاعی، نقش برجسته ارزشمندی را در استفاده مؤثر از دانش موجود تبدیل آن به اقدام از طریق چرخه مدیریت دانش ایفا میکند.

مدیریت دانش در عرصه نظامی، قدرتمند، دقیق، بهنگام، مبتنی بر راهکارهای متمرکز بر فناوری، مباحث شناختی فرهنگی اجتماعی است. توسعه مدیریت دانش نظامی نیازمند پژوهش توسعه بیشتر در زمینه مسایل علوم شناختی، فناوری اطلاعات، فرماندهی کنتر سایر حوزه های جانبی است تا از این رهگذر سامانه های عملیاتی مؤثر کارآمدتری تدوین شود.

کاربرد اصول فنون مدیریت دانش در محیطهای نظامی میتواند بر چگونگی به کارگیری فناوریهای نظامی نوین برای کسب برتری دانشی همچنین بر تکامل دکترین های نظامی تأثیر فراوانی داشته باشد. به همین دلیل مدیریت دانش عاملی مؤثر یاریکننده برای رویارویی با چالشهای سامانه های دفاعی در مواجهه با انقلاب در امور نظامی در قرن بیست و یکم خواهد بود به عنوان عاملی اساسی در تغییر دکترین انقلاب در امور نظامی مورد توجه قرار خواهد گرفت.

کاربست مدیریت دانش یکی از نیازهای ضروری سازمانهای دفاعی پیشنگر بوده به دلیل نقش برجستهای که در آمادهسازی خلق تصاویر آینده صنایع سامانه ها برعهده دارد میتوان آن را ابزاری برای کشف معماری سازمانهای دفاعی آینده تلقی کرد؛ سازمانهایی که به آینده تعلق دارند ناچار هستند مدیریت دانش را مورد توجه قرار دهند.

منبع:

Canadian Military journal Spring 2003. PP. 35-40.

#کاشی سنتی


©کلیه حقوق این سایت متعلق به کاشی سنتی رنجبران به شماره برند 333592 می باشد
طراحی و توسعه شرکت مهندسی بهبود سامانه فرا ارتباط