مقاله ها
1402/10/29
hc8meifmdc|2011A6132836|Ranjbaran|tblEssay|Text_Essay|0xfcff3e1616000000c439000001000200

دانشگاه آریزونای شمالی در آمریکا

ریاد دی رینر پروفسور مردمشناسی، در دانشکده ی علوم رفتاری و اجتماعی در دانشگاه آریزونـای شـمالی آمریکـا، درسی را با عنوان «مطالعه ی آینده » ارایه میکند. این درس مبـاحثی چـون تعریـف آینده ، منطـق مطالعـه ی آینده ، توسعه ی علایق بشر در آینده  و مراحل فعلی تحقیقات آینده  اندیشی را پوشش میدهد. این درس یکی از سـه درسـی است که پیش نیاز درس تغییر فرهنگی در کارشناسیارشد رشته ی مردمشناسی کاربردی است. پروفسور رینر درسی با نام «شبیه سازی فرهنگی: ماموریت مریخ» ارایه میکند و پرچمه ایی با عنوان «پرچم پـروژه ی آینده » و «پـرچم محکمه ی آینده اندیشی» را به اهتزاز در میآورد. سرفصل و اهداف این درس عبارت است از:

مطالعه ی آینده

این درس، به موضوع مردمشناسی در افق آینده  میپردازد و موضوعه ایی مانند تغییر اجتماعی ـفرهنگـی در آینده  را بررسی میکند و بر روشهای تحقیق آینده اندیشی به جای مطالعه ی آینده اندیشی برنامه ریزی شـده تاکیـد مـیورزد. هدف این درس، آماده کردن دانشجویان برای ورود به پیشدوره ی کارورزی حرفهای برای انجـام پـویش محیطـی،تحقیقات آینده اندیشی، برنامهریزی راهبردی، تجزیه و تحلیـل سیاسـت و خـطمشـی و مـدیریت موضـوع سـازمانی سازمانها است.

ین درس آموزش میدهد که تحقیقات آینده اندیشی درباره ی چه چیزی است، چگونـه انجـام مـیشـود و چگونـه بـه یافته های آن با تکیه بر سازمانهای بشری و سیستمهای اجتماعیـفرهنگی پاسخ میدهد. این پاسخگویی با تکیه بر، علم مردم شناسی، با تاکید ویژه بر فنون معرفی و طرح تغییر هدایت شده (مانند تلسکوپ) انجام میشود.

این جنبه از درس بر مبانی جنبه هـای متمـایز و پیامـدهای تصـاویر آینده  در سـازمان هـای بشـری و سیسـتمهـای اجتماعیـفرهنگی تأکید میکنـد. دانـشجویـان ایـن رشـته، آشـنایی بـا 6 نمونـه و روشهـای خـاص از تحقیقـات آینده اندیشی شامل جمعآوری داده ها، تجزیه و تحلیل، ارزشیابی و مراحل کاربردی را توسعه میدهند.

دانشگاه سایمون فراسر کانادا

خانم لین بورتن چند بخش از سه درس آینده پژوهی را با حدود 25 دانشجو در هر نـیمسـال، در دانشـگاه سـایمون فراسر کانادا، ارایه میکند.

ایشان پس از خدمت در مدیریت اجرایی دانشگاه در پست مدیر تداوم یـادگیری در دو دانشـگاه کالیفرنیـا و بـریتیش کلمبیا، به تازه گی تجربهی 20 سال رهبری تحقیقات آینده محور و توسعه و خطمشیگذاری خود را در حوزهی دولتـی کانادا برای تعمیق کار سنتشکنانهی خود در زمینهی آینده پژوهی، در دانشـکدهی علـوم انسـانی دانشـگاه سـایمون فراسر به عهده گرفته است. حوزه های مـورد علاقـهی خـاص ایشـان در حـال حاضـر، توسـعه ی شـبکه بـینالمللـی دانشگاهیان برای رسیدن به تعریف یک دورهی جدید بین رشتهای در آینده نگاری کاربردی است. تلاشهای ضـمنی ین دوره تمرکز بر روی اقدامها و نتایج حاصل از آینده پژوهی است، که میتواند افراد را از جهتگیـریهـای آینده ی سیاستگذاری عمومی در زمینه های دو جانبه مطلع نماید. به عبارت دیگر، ایشان در پاسخ به فراخوان اچ جیول که از سالها قبل استادان آینده نگری را دعوت کرده است تا به عنوان عاملان تغییر در آیند، با شتاب به پیش میرود

سرفصل درسها:

1 .مقدمهای بر مطالعهی آینده : این درس مطالعه ی آینده  را به عنوان یک حوزه ی مقدماتی تحقیق ارایه میدهد کـه روششناسیها، موضوعها و مشکلاتی که در تلاش برای فهم و کنترل آینده ، به وجود می آید، را شامل میشود. تاکید ویژه بر شناسایی موضوعها و مفروضاتی که مرتبط با آینده  است، و بـه مـوازات آن مشـارکت مطمـئن و فعـالتـر در تصویرپردازی و خلق آینده  های مطلوب صورت میگیرد.

2 .موضوعهای حیاتی در مطالعهی آینده : منظور از این عنوان عبارت اسـت از: تشـخیص ایـنکـه وقـوع آینده  هـای مختلف فراوان، محتمل است و وقوع این آینده  ها به تصمیمی بستگی دارد که در حال اتخاذ میشود. این درس بسـیار مشارکتی برای کاوش و به کارگیری دانشجویان در کشف موضوعهای حیاتی بـرای مطالعـهی آینده ، طراحـی شـده است. تاکید ویژه این درس بر ارزشها، واقعبینی و جامعهی خـوب اسـت. در ایـن درس بـرای تشـخیص و قضـاوت دربارهی آینده  های مرجح مرتبط با تغییر در حوزه هایی مانند: محیط طبیعی؛ علم؛ فناوری، پزشکی؛ اقتصاد و حکومـت؛ جامعه، آموزش و پرورش و فرهنگ ابزارهایی عملی ارایه میشود.

3 .خلاقیت، نوآوری و تفکر آینده پرداز: این درس به دانشجویان کمک میکند تا تصورات قبلی خـود را رهـا کننـد و رویکرد تازه و اصیلی را برای حل مشکلات حاضر پیدا کنند. آنان از طریق روشهای کشف تفکر جانبی بهکـارگیری شم و غریزه و حس طنز ، درک خود را از خلاقیت، نـوآوری و تفکـر آینده پردازانـه و رویـایی. و تجربـهی راه هـای گسترش ظرفیت خلاقیت خود، افزایش میدهند. تاکید ویژه این درس بر تفکر آینده پردازانه و رویایی در طول زمان و تولید آینده  های بدیل در فراسوی سابقه ی تاریخی آن است.

#کاشی سنتی

©کلیه حقوق این سایت متعلق به کاشی سنتی رنجبران به شماره برند 333592 می باشد
طراحی و توسعه شرکت مهندسی بهبود سامانه فرا ارتباط