مقاله ها
1403/07/19
نویسنده : دکتر مسعود تقوائی-گلشن مرادی

معلولان از هر نوع که باشند، هرگز از حقوق اجتماعی خود، به عنوان شهروندی که نظیر دیگران وظایف اجتماعی خویش را انجام میدهند، برخوردار نیستند. این امر در کلیه عرصه های اجتماعی صادق اسـت . طبعاً یکی از این عرصه ها برنامهریزی شهری و طراحی بـرای معلـولان در فـضای شـهری اسـت . مراکـز خدمات مختلف درون شهر و ساختمانهای عمومی و فضاهای شهری، هیچ یک وجود معلـولان را جـدی نگرفتهاند و این مکانها تا حد زیادی مناسب حال معلولین نیست .

میدانها و سالنهای ورزشی، استخرهای شنا و دیگر تأسیسات ورزشی، نقش مؤثری در توانبخشی، گذران اوقات فراغت و زندگی روزمرة معلولین ایفا میکنند. فرد معلول که نمیتواند از نعمت راه رفتن و حرکت استفاده کند، محتاج است که هرچه بیشتر، بدن خود را به حرکت درآورده و به نرمش بپردازد . ورزش به وی کمک میکند که حرکات بدنی مفیدی انجام دهد و از این راه تجدید قوا نماید و در عـین حـال بـر روحیة خود بیفزاید.

ساخت کاشی سردرب

هدف این پژوهش ارزیابی میزان تناسب میدانها و سالنهای ورزشی شهر اصفهان با استفاده از معیارهـا و ضوابط موجود جهت بهره گیری آسان و بهینه معلولین و جانبازان از این کاربری می باشد.

برای رسیدن به این پاسخ که مراکز ورزشی شهر اصفهان تا چه حد مناسب حال معلـولین و جانبـازان میباشد، با استفاده از روش تعیین حجم نمونه کوکران از تعداد 40 مرکز ورزشی مهم شـهر، تعـداد 32 مرکز ورزشی به عنوان نمونه انتخاب شده است و با 6 معیار موجـود در جـدول شـماره (1 (کـه از بـین منابع مختلف انتخاب شده است مورد بررسی و سنجش قرار گرفته است نتایج حاصله نـشان مـی دهـد که از این تعداد 1/3 %مناسب ،25 %تا حدی مناسب ، 1/71 %نا مناسـب ارزیـابی شـده و نتـایج آن بـه شکل جدول ، نمودار و نقشه ارائه شده است.

واژگان کلیدی : برنامه ریزی شهری ، معلولین ، میدانها و سالنهای ورزشی ، مناسـب سـازی ، اصفهان

اجرا کاشی کاری سفره خانه

©کلیه حقوق این سایت متعلق به کاشی سنتی رنجبران به شماره برند 333592 می باشد
طراحی و توسعه شرکت مهندسی بهبود سامانه فرا ارتباط