در این دوران که از اواخر دوره 60 و اوایل دهه 70 میلادی آغاز می شود برای آشنایی معلولین با جامعه و برطرف ساختن بیگانگی میان این دو مقرر می شود . معلولین برخی از آموزشهای خود را در مدارس عادی در آنار دانش آموزان دیگر داشته باشند . هر چند در این نظام جداسازی به گونه ای دیگر ادامه دارد . به ایمن معنی که در درون مدارس عادی کلاسهای ویژه معلولین تشکیل می شده اند این دانش آموزان بسیار از آموزشها را هنوز در مدارس استثنایی فرا می گیرند و در حقیقت موجب سردرگمی بسیار و آشفتگی در آار معلم و دانش آموز می شود . جایگاه واقعی معلولیم مشخص نیست و در دو سازمان باید برای آنها برنامه ریزی و هزینه شود و ضمن آنکه جامعه همچنان نسبت به آنها بیگانه می ماند چه افراد سالم می بینند کودکان معلول به مدرسه آنها می آیند اما توان شرکت در تمام فعالیتهای مدرسه را ندارند و بیش از پیش به تصویر و توانمندی این افراد در نظر دیگران لطمه وارد می آورد .
فروش کاشی مسجدی
دوره فراگیر سازی :
سرانجام با رخداد مشکلات و مسائلی که در بالا به آنها اشاره شد متصدیان و متفکران مربوطه راه حلها را در رفع کلیه موانع موجود میان آموزش و پرورش معلولین در آنار سایر افراد دیدنیست . منطق اساسی این نظر این بوده که وقتی جامعه ابتدا آودک معلول را درآنارسایر کودکان مشغول تحصیل مشاهده نماید آنها را عادی طلقی نمده و برای رفع نیاز ایشان می آوشد .کلیه دستگاههای مربوط نیز موظف به همسویی و هماهنگی با این روش شده اند . مربیان مدارس موظفند همانگونه که روشهای آموزش به کودکان دیگر را فرا می گیرند روشهای آموزشی مخصوص نابینایان ، ناشنوایان .... را نیز بیاموزند و مدارس باید امکانات و تسهیلات این کودکان را نیز همانگونه که تسهیلات کودکان دیگر را فراهم می آورند ارائه دهند . هر مدرسه در آنار مربیان یک آارشناس مسائل کودکان استثنایی حضور خواهد یافت تا مشکلات را در محیط و با آمک مربی دانش آموز معلول برطرف سازد .
اجرا کاشی سردرب
فراموشی بزرگ :
حال نظام فراگیر در تمام دنیا پذیرفته در حال اجرا است بخشی از کشورها با سعی بسیار و همت عالی گامهای موثری در این راه برداشته اند و برخی دیگر در ابتدای راه هستند در کشور ما نیز با پذیرش و تعهد این امر از سوی وزیر آموزش و پرورش دولت اصلاحات برنامه ریزی جهت فراگیر سازی آموزش تا سال 2014 آغاز گردید دوره های ضمن خدمت بسیار برای مربیان ، مدیران و مدارس عادی برگزار گردید و تالیفات و ترجمه های چند در این خصوص صورت گرفته است با عجله بسیار دانش آموزان راهی مدارس عادی شدند و به نظر می رسد شتابی در آار است تا بسیار پیش از سال 2014 تعهد دولت به سازمان ملل به انجام برسد . این همه شتاب و آوچک پنداشتن برنامه عظیمی که کشورهای مدرن بیش از دو دهه است گام در راه آن نهاده اند و تنها بخش آوچکی از مسیر را پیموده اند موجب شده تا از هم اینک خلا هایی بسیار در برنامه وجود آمده است و بسیاری از امور زیر بنایی طرح به دست فراموشی سپرده شود .یکی از فراموشی های بزرگ در کشور ما در خصوص آموزش و پرورش فراگیر مسئله مناسب سازی محیط مدارس برای معلولین و نیاز مبرم به آن است . دانش آموزی که ناگهان از محیط آشنا و قابل فهم مدرسه استثنایی خود که آن را طبیعی ارزیابی نموده در آن به بازی و فعالیت بسیار مشغول بوده وارد محیط ناآشنا و غیر طبیعی جدید با تعداد بسیار زیاد دانش آموزانی که آنجکاوانه و شیطنت آمیز او را تحت نظر دارند و نسبت به او نیازهایش بی توجه هستند قدم می گذارد . این دانش آموز پیش از این در محیط مدرسه استثنایی به راحتی حرآت کرده بازیهای خاص خود را انجام داده ورزش می کرده و از طرفی به طرف دیگر می دویده یا حرآت می کرده است اینک در هر بخش با مانع پله وسایل بازی نا آشنا و یا غیر قابل استفاده و تخته سیاهی که اصلا برای او معنایی ندارد ( در خصوص نابینایان ) روبه رو می شود . همه در آزمایشگاه در کارگاهحرفه و فن در زمین بازی و ورزش در موقع امتحان و حل تمرین روی تخته سیاه و غیره ناتوان ارزیابی می شود و نا امید می گردد ( کانک 1995. ( در حقیقت متصدیان امور که به آن سرعت فراگیر سازی را آغاز نموده اند هیچ گونه تمهیدی برای مناسب سازی محیط مدرسه برای آودک نابینا یا نا شنوا یا جسمی – حرآتی و .... در نظر گرفته اند . خیلی زود این کودکان و خانوادههای آنها و از سوی دیگر مربیان و مدیران به این نتیجه می رسند که با امکانات موجود در کشور ما هیچ گاه نمی توان آموزش و پرورش را فراگیر ساخت لذا یا به مقاومت در برابر برنامه برمی خیزند و یا راههای نادر ستی نظیر ترحم و لطف زیان آور در آسان گرفتن بر دانش آموزان معلول را در پیش می گیرند چنین است که در شهر هایی که نگارنده اطلاع دارد و طی یازده سال که در نظام تلفیقی و فراگیر خدمت آرده است با افت بسیار زیاد علمی و تحصیلی و عاطفی و نهایتا اخلاقی دانش آموزان معلول مواجه شده ایم .
چه باید کرد؟
برای پاسخ به این پرسش اساسی تعریف چهار واژه آلیدی به این نوشته باز می گردیم مدرسه ، معلول ، آموزش فراگیر و مناسب سازی تا ببینینم این چهار واقعیت در ترآیب با یکدیگر چه عناصری ساخته و نیازهایی به وجود می آورند . آنگاه است که راه روشنتر و راه حل نمایانتر می شود .
خرید کاشی سنتی