مقاله ها
1403/05/21
نویسنده : دکتر اسماعیل صالحی

یافته های مطالعاتی براساس روش مشاهده و تحلیل میدانی حاکیست که در همه فضاهای شهری ،وضعیت شاخصهای بصری به گونهای نامناسب ارزیابی میشوند به نحویکه در این فضاها:

امکان اینکه ناظر اطلاعات نیکو (کامل) از محیط برداشت کند، به نحو مطلوب وجود نداشت .

آلودگی دیداری در اشکال کالبدی و نماهای شهری در اغلب نقاط وجود داشت

کاربرد رنگ در اغلب فضاهای مورد مطالعه بسیار نامناسب و ناهماهنگ مشاهده میشود.

کاربرد نور نیز در فضاها و مسیرهای منتهی به آن نسبتاً نامطلوب گزارش میشود.

بنابراین با توجه به اینکه نقاط مورد بررسی جملگی براساس اطلاعات موجود میزان آلودگیهای رفتاری نیز به عنوان آلودهترین فضاهای شهری معرفی شدهاند، همزمانی و هم مکانی این نوع از آلودگی با آلودگیهای بصری حاکی از وجود نوعی رابطه “احتمالی” و امکانی” اثر شاخصهای مورد مطالعه در آلودگیهای رفتاری فضاهای مورد بررسی دارد.

از این میان بررسیهای دقیق تر حاکی ازاین است که “چسبندگی” آلودگی رفتاری با برخی از انواع آلودگیهای نسبت به سایر انواع بیشتر است . از این رو فرجام این مطلب به شرح ذیل خلاصه می شود

تولید کننده کاشی سنتی

هر چه نمادهای آلودگی دیداری که حاکی از عدم نظارت برمکان باشد(از قبیل وجود ساختمانهای با پنجره و تابلوهای شکسته و ظاهری متروک ، کثیف و مخدوش ، دیوار نویسی های ناهنجار و زننده و... ) بیشتر وجود داشته و به چشم آید ...

چسبندگی مکانی آلودگیهای رفتاری در مقایسه با سایر نقاط در این مکانها بیشتر است .از همین رو میتوان انتظار داشت با انجام اقدامات مناسب سازی و بهسازیهای محیطی تا حدی (البته نه بصورت کاملاً خطی و مستقیم) هم از میزان آلودگیهای رفتاری این فضاها کاست وهم فضاها ،مبلمان وتجهیزات وساختمانها شهری را برای استفاده کلیه شهروندان از جمله گروه های آسیب پذیرتر به نحو جامعتر مناسب ساز نمود.

 تولید کننده کاشی مسجدی

©کلیه حقوق این سایت متعلق به کاشی سنتی رنجبران به شماره برند 333592 می باشد
طراحی و توسعه شرکت مهندسی بهبود سامانه فرا ارتباط