مقاله ها
1402/11/28

تصویرسازی سامانه ی تعامل سریع بامحیط که برآورد دقیق و بهنگامی از تمامی عملیات و اقدامات درون فضای نبرد ارایه میکند، تصمیم گیرندگان را قادر میسازد درک روشنی از آخرین وضعیت جاری، نیروی دشمن و محیط داشته باشند. این سامانه امکان تجسم وضعیت پایانی محتمل و مطلوب را نیز ارایه میکند. در شرایط کنونی پیچیدگی محیط مشکلی رو به افزایش و در حال گسترش است، زیرا همیشه حجم قابل توجهی از اطلاعات وجود دارد که نیازمند پالایش، تفکیک و تجزیه و تحلیل است. برای رفع این مشکل مدیریت اطلاعات نیز میتواند برای تلفیق، ترکیب و پردازش اطلاعات وارد میدان شود؛ اما بدون فرآینده ای تبدیل دانش، حتی مدیریت اطلاعات نیز به عنوان مشکلی تازه بر سایر مشکلات افزوده خواهد شد. در محیط هایی این چنین پیچیده، مدیریت دانش میتواند تقویت کارایی سامانه های آگاهی رسانی وضعیت را برعهده بگیرد.

یک گروه از تیم موسوم به پروژه ی نمایش فناوری در ارتش کانادا با چشم اندازی میان مدت به آماده سازی تدریجی تعدادی از نیروهای نظامی با دانش وظیفه محور و مأموریت محور اقدام کرد. این افراد در مجموعهای از کارهای وظیفه محور و مأموریت محور، رسالت تطابق دانش کسب شده ی خود با مأموریتها و وظایف احاله شده را عهده دار شدند. این افراد همچنین وظیفه داشتند در مدیریت وظایف عملیاتی، ایجاد ظرفیتهای خلق و تسهیم دانش، فعالیت کنند. افراد مزبور در مدخل هدف پروژه و در کار دستیابی به بهره وری بیشتر، دستیابی به انواع منابع اطلاعاتی چندرسانه ای، جهتیابی مسیر کسب اطلاعات و ارتباط معنایی منابع اطلاعاتی، موفقیت چشمگیری داشتند. البته در این فرایند علایق شخصی و محدودیتهای گروهی در ساختاری پویا و رو به تکامل همواره مورد توجه قرار میگیرد. سودمندی این ابزار دانش هنگامی به ظهور و اثبات میرسد که واکنشهای سریع در مقابل رویدادهای غافلگیرکننده، نیازی ضروری و حیاتی باشد. این سامانه در حوزهی مدیریت دانش میتواند در عرصه های متنوعی مانند اعلام هشدار پیرامون تهدید، تجزیه و تحلیل مخاطرات و فرصتها و سایر مسایل و حوزه های نظامی مفید و مؤثر واقع شود.

مدیریت اطلاعات نظامی نیز مانند سایر حوزه های دفاعی  نیازمند مدیریت دانشی است که دقیق، درست و به هنگام باشد تا در پرتو آن ترکیب، موقعیت، توانمندیها و مقاصد نیروهای بالفعل دشمن را شناسایی کند تا از این طریق امکان غفلت زدگی راهبردی، عملیاتی، تاکتیکی و فناورانه را به کمترین حد ممکن برساند. چرخه ی اطلاعاتی در این فرایند شامل چهار مرحله ی کسب، جمعبندی و ارزیابی داده ها، تبدیل آنها به اطلاعات و سپس انتشار آن است:

مرحله نخست این فرایند تعیین مسیر است. در این مرحله فرماندهان نیازهای خود را تعیین و به ستاد ابلاغ میکنند. ستاد نیز به سهم خود مطالب موجود را جمع آوری کرده و سایر نواقص اطلاعاتی را از منابع دیگر درخواست میکند.

در مرحله دوم عمل جمع آوری به انجام میرسد. در این بخش داده های حاصل از شناسایی

مشاهده درخواستی به همراه سوابق موجود در ستاد جمع آوری خواهد شد.

گام سوم پردازش اطلاعات جمعآوری شده است. در فرایند پردازش، اطلاعات دسته بندی، ارزیابی، تجزیه تحلیل، یکپارچه سازی برآورد میشود.

مرحله پایانی به انتشار اطلاعات اختصاص دارد. در بخش پایانی اطلاعات ناب آماده در اختیار کاربران قرار داده میشود.

مدیریت دانش در چرخه اطلاعات رزمی میدان نبرد در شناسایی کسب اطلاعات پایشی از هدف به کار رفته نشان میدهد که چگونه فناوریهای پیشرفته میتوانند فرایندهای جاری را از طریق مجسمسازی میدان نبرد فراهمسازی شرایط آینده اندیشی برای فرماندهان، تقویت کنند. هدف عمده سیاستگذاری در فناوریهای پیشرفته، تقویت قابلیت تولید اطلاعات از طریق یکپارچه سازی فناوریهای اطلاعاتی موجود فناوریهای در حال ظهوری است که فعالیتهای مدیریت جمعآوری، ذخیره سازی، بازیابی، تلفیق ترکیب اطلاعات، بررسی داده های اطلاعاتی، کشف دانش، تجسمسازی، آینده نگری انتشار را برعهده دارند. اهداف جانبی مدیریت دانش در عرصه اطلاعات نظامی، اثربخشی تأثیرگذاری بر مفاهیم دکترینی قابلیتهای فرماندهی کنترل نیروهای زمینی آینده خواهد بود. مدیریت دانش و ایجاد قابلیت همکاری متقابل ایجاد قابلیت همکاری متقابل به مفهوم توانمندسازی سامانه ها، یگانها یا نیروها در خدمترسانی به سایر نیروها کسب قابلیت پذیرش خدمات مشابه از آنها بهمنظور افزایش تأثیر تواناسازی متقابل بین آنها است. نیل به این هدف مستلزم مدیریت محتوایی پیچیده تری است، زیرا سامانه مشترک عملکننده در بین بخشهای مختلف نظامی توزیع میشود. مدیریت دانش در این بخش نیازمند پیشبینی سامانه های قدرتمند توانایی انجام کار در فضای واقعی است. بهکارگیری ساختار معماری سامانه های دانش بهمنظور توزیع تسهیم مؤثر اطلاعات دانش برای ایجاد فضای مناسب خلق دانش یکپارچهسازی آن در سامانه های اطلاعاتی ناهمگن پراکنده، یکی از نیاز ضروری در راستای این هدف میباشد. ایجاد فهم درک مشترک قابلیت ترجمه تفسیر داده ها نیز از جمله مفاهیمی است که در بالندگی پویایی مدیریت دانش در این حوزه نقش اساسی برعهده دارد. قابلیت همکاری عمل متقابل در سامانه های مدیریت دانش نیازمند کاربست علم هستی شناسی یا ساختارهای دانش به عنوان سازوکار  مدیریت دانش در عرصهی نظامی اساسی برای توسعه درک دو سویه است. همگرایی تلاشها از طریق خلق تصویر عملیاتی مشترک توجه کافی به موضوع امنیت، اقدام محرمانه، عمل یکپارچه دسترسی سریع فراهم خواهد آمد. مراکز تحقیق توسعه دفاعی کشورهای انگلستان، استرالیا، امریکا، کانادا در یک برنامه تجربی ابتکاری موسوم به “ائتلاف فرماندهی کل قرن 21 “بهمنظور توسعه دانش بهبود بخشیدن به قابلیت همکاری متقابل در عملیات آینده شرکت کردند. در این برنامه ضرورت روش ابزارهای شبکه محور که کار تسهیل ایجاد علوم هستی شناسانه مشتر در بین اعضا شرکتکنندگان در برنامه های همکاری متقابل را برعهده دارد، بیش از گذشته احساس شد. چهار کشور شرکتکننده در این برنامه به توافق رسیدند از علوم هستی شناسی بهعنوان فرهنگ قاموس مشترک به گونهای استفاده کنند که سرویسهای اطلاعاتی ملی سازمانها نظامی بر مبنای آن به درک زبان مشترک نایل آیند. علوم هستی شناسانه در حوزه ردگیری غیرنظامی بهعنوان نخستین اقدام در اجرایی ساختن این هدف ایجاد گردید. این اقدام، سودمندی داده ها اطلاعات گردآوری شده را ضمانت خواهد کرد.

آموزش تابنده در فضای پرسرعت دیجیتالی امروزین، به دلایل متعدد، نیازمند توجه ویژهای است. عملیات نظامی در عصر ما بیشترین وابستگی را به فناوری دارد؛ تغییر شتاب آلود فناوری به مفهوم آن است که سامانه های موجود به دفعات بیشتری جایگزین میشوند در هر جایگزینی، سامانه پیچیدهتری به عرصه کاربری وارد میشود. ماهیت نوین جنگ به ما میآموزد که عوامل سازوکارهای فرهنگی در سرشت سرنوشت جنگهای آینده نقش مؤثر تعیینکنندهای دارند پذیرش این واقعیت تازه، مطالعه پژوهشهای فرهنگی اجتماعی را به عرصه جنگهای آینده وار میسازد. رویکردهای آموزشی مدیریت دانش میبایستی کارایی دقت زمانی را در آموزش به ویژه در شرایط پیچیده ارتقا بخشد. برای نیل به این هدف، سامانهای موسوم به “فرایندهای بررسی بازنگری پس از اقدام” از سال 1999 در ارتش ایالات متحده ایجاد شده است. براساس آموز های این سامانه، یک فرد میتواند در حین انجام وظایف به یادگیری ادامه دهد آموخته های خویش را عمق بیشتری بخشد. در کانادا هم دو اقدام موازی با هدف تسهیل خلق تسهیم دانش با رویکردهای آموزشی ایجاد شده است. در حقیقت این دو مرکز براساس الگوهای مدیریت دانش روش آموزش یادگیری الکترونیک بنا شده اند.

#کاشی سنتی


©کلیه حقوق این سایت متعلق به کاشی سنتی رنجبران به شماره برند 333592 می باشد
طراحی و توسعه شرکت مهندسی بهبود سامانه فرا ارتباط