مقاله ها
1402/07/05
hc8meifmdc|2011A6132836|Ranjbaran|tblEssay|Text_Essay|0xfcff197c14000000fa3a000001000100

 

THE EFFECTS O F THE INTERNET

AND TECHNOLOGY

ON ENTERPRISE CO M M UNICATIO N

تأثیرات اینترنت وتکنولوژی بر ارتباطات زیربنایی

نویسنده : آرپاد جانکو (Janko Arpad)

 رییس دپارتمان سیاست اقتصادی و تجاری دانشگاه اقتصاد و تکنولوژی بوداپست، مجارستان

سال انتشار: نوامبر2001

پست الکترونیک نویسنده :

aja@ freem ail.hu

 

 

کلید واژه ها:ارتباط الکترونیک،تکنولوژی اینترنت

چکیده

ارتباطات همواره در میان افراد وشرکتها درحال تغییر و تحول میباشد.در این مقاله نویسنده ارتباط میان ارتباطات و ابزار کاربردی را بیان میدارد.مقاله حاضرخلاصهایی از بررسی ابزار ارتباطات را ارائه نموده و بر اهمیت ابزار ارتباطات الکترونیکی اشاره مینماید.نویسنده بر نقش عملکرد ارتباطات تأکید ورزیده و نظریه ارتباطات الکترونیکی را معرفی و ارائه مینماید.نویسنده در این مقاله شرح میدهد که چگونه ارتباطات الکترونیکی بر روابط میان شرکتها تأثیر میگذارد. تکامل و تحول ارتباطات ارتباطات مناسب بین فردی، که در برگیرنده عوامل کلامی وغیرکلامی میباشد، از نقش بسیار مهمی همانطور که در زمان انجام معاملات پایاپای داشته، برخوردار میباشد.به منظور برقراری تجارت موفقیت آمیز هردو طرف معامله کننده باید نقطه نظرخود را عملاً درخلال معامله بیان دارند.ارتباطات تجاری، اختلافاتی مبتنی بر نواحی و مناطق جغرافیایی و همچین بخشهای صنعتی را نشان میدهد که این اختلافات ـ به صورت روش و شیوهایی تغییرناپذیر ـ از بین نرفته و این روزها مشهود میباشد. برای مدتی طولانی روابط تجاری از نقطه نظر شفاهی و کلامی مورد توجه قرارگرفته بود تا اینکه با ظهور نگارش و در دسترس قرار گرفتن ابزار نگارش، روابط تجاری بواسطه نگارش نامه توسعه و بسط یافت. علاوه بر برنامهها؛ توافقات و قراردادها نیز به صورت کتبی صورت میپذیرفت. در خلال قرون متمادی، ابزار ارتباطی تنها به شیوههای فوقالذکر محدود میگردید.تنها امکان برقراری ارتباطات پیشرفته به نگارش نامه به سبب ارسال سریع و مطمئن آن محدود میگردید تا اینکه با وقوع انقلاب صنعتی طی قرن نوزدهم، تغییرات و دگرگونیهای شگرفی بر زندگی روزمره وحوزههای مختلف تجارت اعمال گردید.

تغییرات مهمی در اعمال اصلاحات فنی صورت گرفته و گسترش یافت.اکتشاف الکتریسیته حلقه غیرقابل باور توسعه را به جریان انداخت.خلاصه مهمترین ابزار آلات ارتباطات الکترونیک در جدول ذیل ارائه گردیده است:

 

بررسی تاریخی ابزار آلات ارتباطات الکترونیک

ابزار تاریخ اختراع کاربرد

تلگراف 1896 بکار نمیرود

تلفن 1876 هنوز بکار میرود

تلکس 1933 بکار نمیرود

تلفکس 1986 هنوز بکار میرود

تلفن همراه 1980 هنوز بکار میرود

کامپیوتر شخصی 1980 هنوز بکار میرود

رادیو 1921 هنوز بکار میرود

تلویزیون 1930 هنوز بکار میرود

اینترنت 1965 هنوز بکار میرود

توسعه ارتباطات، ارتباط تنگاتنگی با توسعه فنی ابزار آلات و ماشینهایی دارد که برقرار ارتباط را ممکن ساختهاند. با استفاده ازتلگراف میتوان پیغامهای نسبتاً کوتاهی را ارسال نمود وکاربرد آن نیازبه دانش خاص دارد،از اینرو تلگراف برای دوره کوتاهی مورد استفاده قرار گرفت.تلفن نیز ازنقش و جایگاه خاص خود برخوردار میباشد چراکه کاربرد آن نیازبه داشتن دانش خاص ازجانب کاربرنمیباشد،بدین ترتیب از آن میتوان در تماسهای مستمر بهره جست و کیفیت صدای آن پیوسته درحال افزایش میباشد، اگرچه در صورتی میتوان پیغام را ارسال نمودکه طرفین به آن دسترسی داشته و با برداشتن گوشی ارتباط برقرار نمایند. این مشکل با بکارگیری تلکس برطرف گردید که از طریق این وسیله میتوان پیغامها را دریافت و آنها را کلمه به کلمه طی24 ساعت شبانه روز ثبت نمود.معنای آن این است که پیغام فرستنده به شکل نوشتاری ثبت میگردد.اما در عوض تنها شرکتهای بزرگ میتوانستند از عهده خریدآن برآیند چراکه قیمت آن بسیاربود.نگرش به تلکس با نگرش وذهنیتی از تلفکس جایگزین گردید. با مقایسه آن با تلکس،تلفکس،قادر به ارسال پیغامهای گرافیکی ـ (دردوره کوتاهی از زمان) ـ با کیفیت بالا میباشد.در تشابه با تلکس، فکس میتواند پیغامهای دریافتی را به صورت مستمر دریافت نموده و عملکرد آن نیازمند بهره مندی از تخصص و مهارت خاصی نمی باشد.

 

با داشتن یک خط تلفن میتوان آن را بکار انداخت و رایج بودن آن مستلزم قیمت مناسب آن میباشد. ابزار ارتباطی فوق تا لحظه حضور کامپیوترهای شخصی(PC )معنا و ارزش خود را داشتند.ترکیب و ساختارقطعهایی بودن کامپیوترهای شخصی مزیتی بود برای آن تا بتوان فکسی را در داخل آن قرار داد و با استفاده از کامپیوتر و یک خط تلفن امکان ارسال فکس و دریافت آن را تأمین نمود.ابزار آلات فوقالذکر میتوانند ارتباط تجاری را به صورت مستقیم برقرار نموده و این معیار با ارزش باعث توسعه و پیشرفت آن گردید. رادیو وسپس تلویزیون، اساساً در راستای اطلاع رسانی و سرگرمی ساخته شدند.رادیو ـ با در نظر نگرفتن تغییرات درکیفیت آن ـ با همان ساختار مورد استفاده قرار گرفته و بسیاری از این رادیوها را میتوان در اکثر خانهها یافت. کاربرد این وسیله در هرمکانی (در خانه، در ماشین، در محل کار) ممکن بوده و استفاده از آن به داشتن دانش اندک و محدود معطوف میگردد. پس از ابداع تلویزیون و اعمال تغییراتی چند درجهت تکمیل دستگاه (تلویزیون رنگی، تلویزیون قابل حمل) شیوههای جدید استفاده از آن (تلتکس) نیز فراهم آمد. در سال 1990 تلویزیون و رادیو به مهمترین کانال ارتباط تجاری (اساساً با انتشار و اشاعه تبلیغات واطلاع سانی) بویژه در شرکتهایی که توزیع کالاهای مشتریان را برعهده داشتند، مبدل گردید. شرکتهای مصرف کننده رادیو و تلویزیون تکنیکهای بیاندازه مدرن را اضافه نموده و از امکانات این دو رسانه تا حداکثر امکان سوءاستفاده نمودند.در سال 1990 درکشورمجارستان کامپیوترهای شخصی به تعداد فراوانی رایج شده و گسترش یافت و اینترنت و تمام امکانات آن در میان مردم شناخته گردید.در بسیاری از این موارد، به نظر میآید که کامپیوتر و اینترنت دو پدیده کاملا مختلف و درعین حال وابسته به یکدیگر میباشند.با این وجود، راهحلهای موجود دیگری شبیه به اینترنت تلویزیونی (این نوع اینترنت نیاز به مدل مکمل و کامپیوتر مقصد دارد) یا اینترنت از طریق تلفن همراه وجود دارد.اینترنت و کامپیوتر تقریباً ابزار و وسایل تفکیک ناپذیر میباشند، با این وجود تنها در زمانی که میگوییم اینترنت و کامپیوتر(مطابق با تفسیر عمومی) همیشه میتوانند برحسب ارتباط الکترونیکی تفسیر و تعبیرگردند، دقیق و درست عمل نمودهایم، اگر بخواهیم، مقوله اختلاف میان اینترنت یا ارتباط الکترونیکی و ارتباط سنتی را روشن سازیم، مجبور به تشریح فرایند ارتباطات میباشیم.

 

مدل سنتی وعمومی ارتباط

همواره دو عامل اساسی در برقراری ارتباطات وجود دارد:

فرستنده، شخصی که به ارسال پیغامی تمایل خواهد داشت.

گیرنده، شخصی که پیغام به او ارسال میگردد.

شرط اصلی برقراری ارتباط،مجموعه مشترکی ازعلائمی میباشدکه توسط فرستنده وگیرنده به منظورارسال پیغامهایشان بکار گرفته میشود.

مدل عمومی ارتباط

ارتباط الکترونیکی (اینترنتی)

برقراری ارتباطات اینترنتی به منظورحذف و برطرف نمودن خطرات ارسال پیغام سنتی وعوامل ذهنی و نظری که منتج به صدمه به پیغام «واضح و روشن»میگردد،مرسوم گردید.دراستفاده ازسیستمهای قبلی ارتباطی مانمیتوانیم کنش خاصی درقبال جنبه های امنیتی تعدادزیادی از پیغامهای دریافت شده انجام دهیم و این درحالیست که درپدیده جدید اینترنت امکانات فنی چندی به منظور فیلترنمودن اطلاعات ناخواسته یا غیرضروری وجود دارد.بدین ترتیب کیفیت پیغامهای ناخواسته کاهش می یابد.علاوه بر این در استفاده از این سیستم نیازی به استفاده بیش از اندازه از حافظه وجود ندارد، چرا که کامپیوتر اطلاعات و دادهها را یادآوری و ذخیره نموده و در زمان لازم میتوان به آن اطلاعات ودادهها دست یافت.ازسوی دیگرتبلیغات روزنامه ای راپس ازگذشت چندروزبه دورمیافکنیم اما پیغامهای اینترنتی برسرجای خود باقیست، می توانیم آن را بخوانیم، تماشا نماییم و یابا پیغامهای مشابه، مقایسه نماییم. دریافت کننده کدیابی کانال کدگزاری پیغام فرستنده پیغام

بازخورد

تعارض

 

تاثیر اینترنت بر فرایند ارتباطات

 

 

 

 

 

ارتباطات تجاری

هر شرکت تجاری ملزم است تا روزانه دو راه کار ارتباطی(ارتباطات درون سازمانی میان کارمندان و ارتباطات برون سازمانی میان شرکا، مشتریان،رقبا و سرمایهگذاران)را سرلوحه کاری خودسازد. درحال حاضراصل حیاتی تجارت اینست که زمان اندکی جهت توسعه و بهبود تولید،درک احتیاجات و یا حل مشکلات وجود دارد.شرکتها باید همزمان با انجام وظایف خود به دنبال کسب اطلاعات در میان مردم باشد.در بسیاری ازموارد همکاران بیشتری با توانایی وتجارب درحوزههای مختلف مجبور به همکاری و مشارکت میباشند.در اغلب موارد،جلسات متعددی به منظور بحث و بررسی موضوعات شرکت برگزار میگردد که طی آن هرکس میتواند نظر و عقیده خود را درخصوص موضوع مورد بحث عنوان نمایدکه این خود به بروز مشکلات و مسائل اساسی درخلال برگزاری جلسات منتهی میگردد.زمان و مکان جلسات باید متناسب با تعداد کارکنان وکارمندان شرکت بوده و دستور جلسه مورد بازبینی و کنترل قرارگیرد.درچنین حالتی همواره برخلاف بیشترین ملاحظه کاری، سؤالات بدون پاسخ و موضوعات بررسی نشده بر جای خود باقی مانده و از این رو جلسات از ظرفیت محدود برخوردار می باشند. شیوه کاربردی دیگر برای برقراری ارتباط در شرکتها، شیوه“Circular “یعنی کسب اطلاعات یک جانبه از کارمندان میباشد.نقط? ضعف روش و شیوه فوقالذکر در اینجاست که کسب اطلاعات یک جانبه از کارمندان به سختی و به ندرت صورت پذیرفته و زمان کسب اطلاعات طولانی میباشد.روشها و شیوههای جدیدتری از افزایش کارآیی و بازده توسعه فناوری وجود دارد. با بهرهگرفتن از تلفن وتلفنهای منشی دار،میتوان پیغام را به منشی تلفنیهای الکترونیکی، پیج نموده یا به شکل S SM به تلفن های همراه کارمندان موردنظر ارسال نمود.با این وجود، در این روشها چند عیب و نقص وجود دارد:

کامپیوتر پیغام فرستنده

اینترنت

گیرنده پیغام کامپیوتر (کانال)

اختلال

ارتباطات

 

روشهای فوقالذکر به منظور انتقال پیامهای نسبتاً کوتاه مناسب میباشند.علاوه بر این بایگانی پیغام مشکل بوده و علاوه بر آن به اجرا درآوردن آن مشکلساز میباشد.در چنین وضعیتی است که کاربرد نامههای الکترونیک به اعمال تغییرات کیفی در نحوه برقراری ارتباطات تجاری منتهی می گردد. ارسال نامه های الکترونیک شیوه و روند مناسبی ازانتقال پیغام در اندازه،شکل و نوع دلخواه میباشد.بدین طریق پیغامها سریع تر و به طور قطع دریافت می گردد.پیغامهای دریافت شده را میتوان به خوبی بایگانی نمود و کاربردش نیاز به حداقل کوشش را میطلبد. روزنامه شرکتها را میتوان با نگارش نامه الکترونیکی منظم و سازمان یافته جایگزین نمود، علاوه بر این امکان مدنظر قرار دادن شاخص بخشهای مختلف شرکت و انتشار روزنامه ویژه هربخش از شرکت به وجود می آید. برقراری این نوع هماهنگی با بخشها و قسمتهای مختلف شرکت،خود به کاهش هزینههای اضافی و تسریع مقوله خصوصیسازی وپاسخگویی مناسب به نیازهای کارمندان هر بخش منجرمیگردد. از اینروی درحال حاضر، وجودکامپیوتر وشبکه اینترنت(عموماً درداخل شرکت) برای انتقال داده ها و به اجرا درآوردن روند فوقالذکر ضروری میباشد.اگرچه نامه الکترونیکی ابزار و وسیله جدیدی محسوب می گردد اما به سرعت شایع و رواج یافته است.کاربرد وعادت به آن آسان میباشدچرا که به راحتی مورد استفاده قرارگرفته و از نقطه نظر اقتصادی مقرون به صرفه است.از این روند میتوان به طور مؤثر در حل مشکلات روزمره نیز استفاده نمود. امروزه کارشناسان ارتباطات شرکتها پی به امکانات درونی چنین سیستمی برده و خواسـتار کـاربرد آن در ارتباطـات درون سازمانی میباشند.روند فوق به منظور ارسال تصمیمات و دسـتورات مـدیران بـه کارمنـدان مناسـب و کارآمـد میباشد.با وجود این برای برقراری ارتباط میان همکاران نیز مناسب و درخور توجه است. در چنین حالتی، هر زمانیکه کارمندان با مشکل یا مسئلهایی مواجه شوند، از تردد از اتاقی به اتاق دیگر خوددارینموده و درعوض جهت حل مشکل خود و یافتن شـخص کارآمـدجهت حـل مشـکل، ایمیلـی (پسـت الکترونیکـی) را بـه همکاران خود ارسال می دارند.در این چنین پیغامی، مشکل به اختصار در عنوان ایمیـل شـرح داده شـده و اطلاعـات ضمیمه با جزئیات بدان الصاق می گردد. در این صورت همکارانی که ایمیل را دریافت مینمایند در یک لحظه تصمیم گیری مینمایند کـه آیـا حـل مشـکل در تخصص آنها بوده و یا نمی باشد.در چنین حالتی تنها همکاری میتواند به حل مشکل کمک کند که از تخصـص لازم برخوردار بوده و بیشترین کمک را برای حل مشکل ارائه نماید. همزمان با اجرای سیستم فوق ، زمان واکنش شـرکتها به اشکال مختلفی کوتاهتر گردید.علاوه بر آن جهانی سازی بازارها مشهود و قابل ملاحظه میباشد.

با بهرهگیری از واژه مد روز،جهان به بازار بزرگی مبدل گردیده است.چنانچه نگاهی به شرکتهای چند ملیتی در محـیط نزدیک خود داشته باشیم، روند فوق معنا مییابد. این دسته از شرکتها از نمایندگیها، شرکتهای وابسته و شـرکا در هـر نقطه ازپنج قاره جهان برخوردار میباشند.از این رو، برقراری ارتباطات مؤثر درون سازمانی در چنین شرکتهای بزرگی با نگارش نامه به شکل سنتی غیرممکن خواهد بود. پست سنتی بسیارکند صورت گرفتـه و تلفـن نیـز تنهـا مـیتوانـد نیازهای محدود و جزئی را برآورده سازد. برای مثال، در یک کارخانه تولیدی در یک قاره، پیشنهادی به منظور اصلاح یک محصول تولیدی اعمـال مـیگـردد و باید همین اصلاح اعمال شده را صبح روز بعد به کارخانهایی که در یک قاره دیگر واقع گردیده است، ارسال نمود. پیشنهاد بررسی گردیده و دستورات لازم از جانب کارخانه با مونتاژ بیشتر محصولات ، طی چند ساعت مجدداً ارسـال میگردد.طرحها مجدداً بواسطه بهرهگیری از این دستورات اصلاح و تعدیل میگردد، طرحهای اصلاح شده در اواخـر بعد از ظهر همان روز به نهاد تصمیمگیری نهایی ارسال گردیده و در اواخر شب همان روز تصمیم اتخاذ گردیـده، بـه مورد اجرا گذارده می شود.کارخانه ویژه تولید محصول فرعی میتواند شروع به ساخت محصولات جدید نموده و یـا به منظور تولید محصول اصلاح شده، تغییر رویه دهد.گفتنی است که انجام رونـد فـوقالـذکر بـدون بکـارگیری نامـه نگاری الکترونیکی که متضمن برقراری ارتباط سریع و مقرون به صرفه با دستیابی و کابرد آسان و سهولت در بایگـانی اطلاعات است، امکان پذیر نمیباشد.مطابق توضیحات فـوقالـذکر، از ایمیـل میتـوان بـه منظـور انتشـار اطلاعـات و مشکلات مورد بحث در خصوص تمامی موارد که احساس عینی و ارتباط آزاد در آن دخیل میباشد، بهره گرفت. به منظور تشریح و توصیف سیستمهای مدیریت شرکتها، باید رجعتی به توسعه و گسترش کامپیوترها داشـت، از ایـن رو تغییر درون سازمانی و ساختار شرکتها رابطه نزدیکی با توسعه و کامپیوترها و نرمافزار خواهد داشت. بدین ترتیب دیگر واحدهای شرکت از امکان دسترسی سریع به اطلاعات مورد نیـاز برخوردارخواهنـد گردیـد.وجـود ارتباطات از راه دور و تکنولوژی کامپیوتر موجب مسرت وسهولت در انجام کارها میگردد. توسعه رمزنگاری، احتمال دستیابی به این دادهها را مطابق با نیازهای اعصار مدرن و پیشـرفته در هـر مکـان و در هـر زمانی امکان پذیرساخته است.تصمیمگیری مدبرانه و توسعه محصول به روز میتواند به واسطه دادههای موجود شرکت انجام پذیر باشد.به طور اختصار درک و فهم مدیریت اطلاعات مؤثر و کارآمد، بـرای شـرکتهای خواهـان موفقیـت در روندجهانی شدن، مهمتر و ضروریتر میباشد. در دسترس بودن و در تمـاس بـودن بـا شـرکا و مشـتریان، روشـهای دیگرارتباطی میباشند که از جانب شرکتها اعمال میگردد.پس از جنبش نرمافزاری درحمایت و پشـتیبانی از اینترنـت، این پدیده کاملتر، مؤثرتر و با کاربرد آسانتر و یادگیری کاربردی تر ارائـه گردیـد.پیشـرفتهای بدسـت آمـده در زمینـه  گرافیک نیز به توسعه شاخص کاربرد هرچه بیشتر اینترنت کمک کردند.در این اثنا، ظهور و گسـترش طـرح زیربنـایی زبان برنامهنویسی L HTM به عنوان مؤثرترین عامل توسعه و تحـولات جدیـد معرفـی گردیـد.زبـان برنامـهنویسـی L HTM امکان کسب اطلاعات صحیح ازکامپیوترهای شخصی متصل به اینترنت را به طورمستقلاً فـراهم سـاخت.در ابتدا کاربران اینترنت متوجه انفعال پذیری ابزار جدید گردیدند. برای مثال هنگامی که از صفحه اصلی اینترنتی شرکتی بازدید به عمل میآوریم، سؤالات و مسائل عدیدهایی درخصوص محصولات و نوع فعالیت شـرکت بـرای مـا مطـرح میگردد از این رو میتوانیم جواب سؤالات خود را از شرکت یا متخصصین حوزههای مختلف بدست آورده و مطمئن باشیم که به زودی جواب سؤالاتمان را خواهیم گرفت.با ارائه پاسخهای تخصصی و سریع به سؤالاتمان، شـرکت نظـر بینندگان سایت را جلب نموده و بیش از پیش محبوبتر و شناختهتر میگردد.علاوه بر ایـن ، شـرکتها ممکـن اسـت همایش مقاله محور را ـ بواسطه کاربرد امکانات فنی ـ و با تقبل هزینهها برگـزار نماینـد و در ایـن همـایش مشـتریان میتوانند صرفنظر از مقوله مرزهای جغرافیایی و محدودیت زمانی شرکت نمایند.با بهره از برگزاری این نوع همایشـها مردم علاقمند میتوانند عقاید، افکار، تجارب خود را تبادل و منتشر نمایند و از این طریق امکان روش جدید ارتباط را برقرار سازند. بـرای مثـال، شـرکتهای تولیـد کننـده(Texas el Atm )و پخـش کننـده(Codix )قطعـات میکـرو الکترونیک، واحدهای صنعتی، همایش مقاله محور شبیه به آنچه که در پاراگراف فوق بـدان اشـاره گردیـد را برگـزار مینمایند.مشتریان خاص این شرکتها به گفتگوهای قبلی دسترسی داشته و میتوانند نقش فعـالی را در مطـرح نمـودن سؤالات همایش داشته باشند.شرکاء و مشتریان صرفنظر از کمک متخصصین شـرکت، مـیتواننـد در ارائـه پاسـخ بـه سؤالات و حل مشکلات به یکدیگر کمک نمایند.نه تنها متخصصین شـرکت مـیتواننـد در بحـث مقـولات همـایش شرکت نمایند، بلکه تمامی اعضاء در بحث شرکت نموده از این رو اطلاعات عینیتر و بدیعتر مـیگـردد.درخصـوص مشکلات کاری، شرکت میتواند به نتیجه مطلوب و روند تولید محصولاتش ادامـه داده وگزارشـی ارائـه نمایـد. ایـن گزارشات اطلاعات باید در راستای مدیریت محصول، اتخـاذ راهکارهـای جدیـد در حـوزههـای توسـعه و پخـش آن باشد.علاوه بر موارد فوق، با اهمیت دادن به شرکاء، تجارت الکترونیک ساختار جدید دیگـری را خواهـد داشـت کـه معنای آن تحقیق و بررسی بازاریابی مؤثرتر و کارآمدتر میباشد. عملکرد همایش مقاله محور به معنای نیاز به هرگونـه تزریق سرمایه برای خرید ابزار آلات گران قیمت نمیباشد.این نوع کاربرد اینترنت در نتیجه درک نیازهـای حاصـل از فعالیت دوجانبه حاصل میگردد.مهندسین نرم افزار قادر به تحقق بخشیدن به نیازهای مشتریان بـوده و بـدون صـرف هرگونه کوشش در زمان نسبتاً کوتاه از سخت افزار موجود استفاده مینمایند.شرکتها میتوانند به صفحه اینترنت سایت خود در هر ساعت از روز یا هر روز از هفته دسترسی داشته باشد. طبق روندی، سؤالات دریافت شده، اظهارنظرهـا و  سفارشات قابل ارائه است.درحال حاضر، اغلب شـرکتها ازصـفحه اینترنتـی ویـژه ای برخـوردارمیباشـند کـه در آن میتوانند بازدیدکنندگان را از فعالیت خود آگاه ساخته و سرویسهای مختلفی را به آنـان ارائـه نماینـد.گـاهی اوقـات، صفحات اینترنتی شرکتهای بسیارمشهور،ناقص و خالی از اطلاعات اساسی و خدمات رایج میباشد، اما تعداد صفحات اینترنتی افزایش را نشان میدهد.براساس کاربرد تکنیکهای اینترنتی، اغلب کشـورهای صـنعتی، بـا هیچگونـه نقـص و کاستی در این زمینه مواجـه نمـیباشـند.براسـاس تحقیـق پـروژه(Research Carnation )در سـپتامبر 2000 ،بـا مقایسه1000شرکت بزرگ ، میتوان به این نتیجه دست یافت که 35 درصـد صـفحات اینترنتـی متعلـق بـه شـرکتها ، درمقایسه با سال 1999 از رشد چشمگیری برخوردار بوده است.در بهار سال 1999 تنها 45 شرکت از صفحه اینترنتـی (سایت) برخوردار بودند که این رقم تا بهار سال 2000 به 61 سایت بالغ گردید. به عبارت کلیتر روابط الکترونیک میان سازمانهای تجاری که ازEDI) ،مبادله درونی دادههای الکترونیک) بـه منظـور برقراری ارتباط بهـره مـیگیرنـد رایـج گردیـد. EDI ،در راسـتای برقـراری تجـارت آسـانتر در دهـه 1960 توسـعه یافت.طبقهبندی مدارک و اسناد و فرایندهای تجاری هدف اصلی چنین سیستمی بود.پیش شرط رونـد فـوق برتوسـعه شبکه الکترونیکی برای انتقال دادهها میان دو شرکت استوار بوده است.بکارگیری سیستمEDI،ابتدا در ایالات متحـده در سال 1978 آغاز گردید.به تدریج تعـداد بیشـتری از کارخانـه داران و شـرکتهای آمریکـایی، راغـب بـه کـاربرد آن گردیدند.توسعهEDI منتج به استاندارد نمودن کوششهای برجسته موردنیاز و تطبیق بلندمدت گردید. در سال 1985 کمیته EDIFACT درخصوص توسعه اسـتانداردهای مـورد قبـول(اسـتانداردهایی کـه بـرای تمـامی کامپیوترها به طور یکسان شناخته شده باشد) درعرصه بینالمللی، آغاز به کار نمود.طی دهه1990 شاهد افزایش تعداد کاربران فنآوری در ارتباط با توسعه اینترنت بودیم.اینترنت شبکه ارزان قیمتی را در مقایسه با شبکههای خصوصی که قبلاً وجود داشتهاند را ارائه مینماید که هرکسی میتواند بـه آن دسترسـی داشـته باشـد.گسـترش پروتکـل IP/TCP دسترسی به امکان اینترنتی را ساده و کم هزینه نموده اسـت.بـا تاکیـد بـر بهـره گیـری از سیسـتمEDI،l ebxm کـه مجموعهایی از مشخصاتی میباشد که محیط تجارت الکترونیک واحدی را ارائـه مـینمایـد.کـاربرد L XM درسـطح بینالمللی ازماه می سال 2000 ،به عنوان نقطه آغـازی بـرای سـاختار اسـتاندارد روابـط تجـاری مسـتقل از موقعیـت جغرافیایی مطرح گردید.با بهره گیری از چنین سیستمی،شرکتها می توانند کارآمدی خـود را ارتقـاء داده وهزینـههـای خود را به واسطه کاربرد و بهره گرفتن ازEDI کاهش دهند. نمای کلـی از کـاربرد اشـکال مختلفـی از ارتباطـات در جدول ذیل ارائه گردیده است:

 

کاربرد سطوح ارتباطی در انواع مختلفی از کنشهای متقابل

منابع

Bank és t?ozsde: Uzlet és banki szolg?ltat?sok az Internet-gazdas?gban )Bank and Stock

ExchangeBusiness Services on the Internet)1999.janu?r 28.

PUCCINELLI B. Banking e-m ail: A K ey Com ponent the eCRM in Financial Services e-doc

M agazineJuly/August2000.p.15.

BOONEL.E.– KURTZD.L.Contem porary M arketingThe Dryden Press1992 Cam bridge

enciklopédiaM aecenas K iad?Budapest1992.

CHUTEA.The M ythicalValue ofEDI Standards1996.10.30

 URL:http://wwwfilex.com /filex/edim yth.htm l

CRO NINM .J.Az Internetüzletialakalm az?sai)Business Application ofInternet)M ?uszaki

K ?nyvkiad?Budapest1997.

GERG?LY P. ?j és m eg?jul? inform ?ci?s rendszerek )New and Renew able Inform ation

System s)BM EBudapest2001.

G K IG azdas?gkutat? Rt. –W ebigen Rt. –Sun M icrosystem s H ungary: G yorsjelentés az

Internetgazdas?gr?l(Reporton InternetEconom y)2000.IV.

شرکت

جامعه

شرکا تامین کننده مالی

مشتریان

 

Interactive Europe M ustLook Beyond the BannerY ankee G roup Press RealisesM ay 21.2001

Ivey Business JournalAutum m 9863p.14.

JUSK O J. M anufactors Differ on the Im portance of Electronics Innovations Industry

W eek2000.11/12.p.39.

K LENO VSZK I J. Internet online m arketing és kutat?s (Internet O nline M arketing and

Research)M arketing és M enedzsm ent1 (2000)pp.20–24.

KOTLERPH .M arketing M enedzsm entM ?uszakiK ?nyvkiad?Budapest1998.

NAGY T. J. Strategisches Internet M arketing H VG Szem in?rium Budapest 26 O ct. 2000.

PATURIF.R.A technika kr?nik?jaO fficina Nova1991.

The H ungarian Econom y :E-com m erce Boom is Expected29 No.3 (2000)pp.22–23.

?jId?ok lexikonaBudapestSinger és W olfner Irodalm iIntézetRt.1942.

 www.carnationresearch.hu :O nline banking – jelent?os n?vekedésO nline

ofthe Top 100 Com panies on the Internet2000.okt?ber 26.

 www.carnationresearch.hu:Az akt?v Internetez?ok fele online v?s?rl?sra készül

InternetUser Ready to do Shopping on the Net2000.m ?jus 31.

www.ecom m ercetim es.com /perl

www.btl.hu

www.nepszabadsag.hu

www.kreativonline.hu

www.evilaggazdasag.hu

www.ebxm l.org

www.carnationresearch.hu

©کلیه حقوق این سایت متعلق به کاشی سنتی رنجبران به شماره برند 333592 می باشد
طراحی و توسعه شرکت مهندسی بهبود سامانه فرا ارتباط