شرکت ها ، به طور روزافزونی از تغییرات غیر قابل پیشگیری که در محیط صنعتی اتفاق می افتد، آگاه می شوند وبیشتر آنها در نتیجه این تغییرات، استراتژی های تولیدی خود را بازنگری وتعدیل می کنند. بعضی از شرکت ها خطوط تولیدی خود را به مناطق کم هزینه انتقال داده اند تا از مزیت های نیروی کار و زمین ارزان استفاده کنند. برخی دیگر از طریق تامین منابع برخی از فرایندهای کسب و کار خود از خارج و تمرکزبرشایستگی های اصلی آنها، استراتژی های تولیدی خودراتغییر داده اند. برخی از شرکت ها با فروشنده یا حتی با رقبا شریک می شوند تا تسهیم هزینه کرده و سهم بیشتری از بازار را تسخیر کنند. یکی از مهمترین محرکهای تغییرات محیطی ، تکنولوژی و بویژه تکامل سریع تکنولوژی اطلاعات میباشد. بسیاری از سازمان ها نیز هستند که ازطریق بازسازی سازمان ، انعطاف پذیری خود را افزایش داده و از مزیت های تکنولوژی های اطلاعاتی پیشرفته استفاده کرده اند. در نتیجه، تحقیقات در این زمینه در سراسر جهان به مدل سازی، ایجاد و آزمون شبکه های تولیدی گسترده، برای تسهیم اطلاعات ومنابع تولیدی میان شرکت هایی پرداخته است که به طور ضعیف به هم اتصال دارند.
سازمان های معاصر، بیشتر به صورت شبکه ای هستند که بوسیله سلسله مراتب، محدود نمی شوند و بهره وری و کیفیت، نه تنها تولید کننده و مشتریان بلکه همه اعضای یک شبکه را تحت تاثیر قرار می دهد
ساخت محراب مساجد
پیشرفت در تکنولوژی اطلاعات و شبکه های ارتباطات، موجب بروز همکاری ها از طریق مشارکت استراتژیک شده که ازمرزهای جغرافیایی فراتر رفته است. در پاسخ به فرصت ها و چالش های اقتصادی، ساختارهای جدید و منعطف سازمانی ایجاد شده اند بنابر این سازمان ها قادر شده اند به طور همزمان به اشکال مختلفی از موسسات مجازی، باهم مشارکت داشته باشند.
زمانیکه تنها مراودات مجازی امکانپذیر است، مسأله اساسی در موفقیت سازمان مجازی، اعتماد میباشد.برای مثال، یک تیم شبکهای/جهانی/مجازی روش جدیدی را برای سازماندهی نیروی کاری در سطح جهانی ارائه میدهد که از طریق آن فرصتهای عصر اطلاعات را شکار میکند تا با استفاده از تکنولوژیهای ارتباطی مبتنی بر کامپیوتر، تواناییهای نهفته نیروی انسانی را به جریان انداخته و بر موانع زمانی و مکانی ناشی از فاصله جغرافیایی غلبه کند.
درزمینه افزایش انعطاف پذیری درساختارهای سازمانی نیز بحث زیاد است. انوساتو و ایواتا و لی و همکارانش (1998 (مدل ها و رویکردهایی را برای توسعه زیرساختارهای اطلاعاتی با استفاده از مفهوم موسسه مجازی مبتنی بر عامل ، پیشنهاد کرده اند. افراد دیگر با ارایه مدل های کامپیوتری که وظایف تولیدی (مانند برنامه ریزی و زمانبندی همزمان) منسجم می کند و برخی از مشکلات بحرانی که در تولیدات مجازی وجوددارد، حل می کند
بورس کاشی سنتی