مقاله ها
1403/11/30
نویسنده : منصوره کافی زاده - عباس رفسنجانی فیروزی

طراحی فضاهای شهری مساله ای است که متخصصان امر در مورد چگونگی انجام ان اتفاق نظر کامل ندارند.دیدگاههای موجود اغلب متفاوت. وگاهی نیز متضاد به نظر می رسند .قرن گذشته شاهد تحولات بی شائبه ای در زمینه های گوناگون سیاسی ، علمی ، فنی ، ارتباطی ، اقتصادی وفرهنگی بوده که همگی حاصل ونتیجه فرایند تمدن بشری است که در طول آن قرن به ثمر نشسته است و در همین زمان ، طراحی شهری ، گامی متناسب و به تبع شرایط موجود و گاه نیز مستقل از آن تغییر و تحولات خاص خود را داشته و سیر تکاملی خود را پیموده است .

ساخت محراب

طراحی فضاهای شهری تابع اصول بین المللی یا کدهای ملی نبوده بلکه آن چنان که از خصوصیات نیازهای محلی و شهروندان آن ریشه گرفته و به حالت طبیعی و راحت در مکان و محیط پیرامونش جایگزین می شود که به سختی می توان متوجه آن شد ( طبیبیان ، 1379 :3 .

نقش طراحی شهری همیشه در حول وحوش کیفیت قلمرو عمومی است که به اشکال مختلف تجلی می یابد . طبیبیان (1379 ، (طراحی شهری را از دیدگاههای مختلف چنین بیان می دارد :

نقش طراحی از دیدگاه ارزشی

کاشی مسجدی

طراحی شهری برای تک تک شهروندان مهم و حیاتی است زیرا مربوط به ایجاد و نگهداری آن بخش از فضاها می شود که مردم بطور مستمر و در زندگی روزانه اشان ازآن استفاده می کنند و عاملی در جهت تنظیم روح وروان آن ها است . مکان ها و فضاها به خاطر کیفیت آنها خاطره بخش می شوند و یا وقایع مشترک این فضاها که برای آن معنی و مفهوم خاصی دارند .

چنین فضایی دارای اهمیت بالایی هستند چرا که معرف جوامع شهر و هویت ملی ما هستند . آن ها از دیدگاه کالبدی ارزشهایی که در برگیرندة آن هستند عنوان می کنند .

فعالیتهای گروهی و جمعی مانند نمایش ، تفریح ، جشن ، کسب وکار و مواردی از این قبیل در فضاهای عمومی به خوبی تحقق می یابد

©کلیه حقوق این سایت متعلق به کاشی سنتی رنجبران به شماره برند 333592 می باشد
طراحی و توسعه شرکت مهندسی بهبود سامانه فرا ارتباط