مقاله ها
1403/10/27
نویسنده : کامران رحیم اف

در اواخر سال 70 ،حدود 30 کیلومتر مسیر حومه ای و در ا واخـر سـال 78 ،بـالغ بـر 10 کیلومتر مسیرزیرمینی منتروی تهران از مجموع یکصد کیلومتر مسیر ریلی شهر تهران با جذب اعتــباری بــالغ بــر 1600 میلــیارد ریــال دریــافتی از بانکهای تجارت، ملت، سپه و ملی افتتاح گردید. فازهای بعـدی بهـره برداری برای هرسال بطور متوسط 15 کیلومتر در نظـر گرفته شده است که به عقیده مسئولین آن شرکت، در صـورت تـامین اعتـبار بـه نتیجه خواهد رسید. برای رسـیدن بـه ایـن مهـم یعـنی اتمام آنچه که در قرارداد مشـارکت مدنـی بـا بانکهـا آمـده است، نیاز به تامین مـنابع مـالی جدیـدی است که پرداخت هزینه های سررسید شـده ارزی و فایـنانس نیزبه آن اضافه می گردد و جمعا بـه مـبلغی نزدیک به 2000 میلیارد ریال در طول 5 سال آیـنده بـالغ خواهـد گـردید. متاسفانه در طول سالهای گذشـته،بدلایـل مختلف از جمله عدم حمایت دولت و شهرداری هـا و مشـکلات قانونی شرکت راهآهن شهری، بانکها امید خـود را به بازگشت اعتبارات پرداختی از دست داده اند و نسبت به ادامه تامین اعتبار اقدام شایسته و بایسته نـنموده اند. همین امر باعث شده است که اعتبارات مورد نیاز، به موقع و به اندازه کافی به پروژه تزریق نشده و باعـث تـاخیرات در راه اندازی و در نتیجه تحمیل عدم النفع قابل ملاحظه ای به کشور گردد.

درایـن راسـتا سیستم بانکی برای تصمیم گیری جدی برای بازپرداخـت اعتـبارات دریـافتی، در جلسه شورای پول و اعتـبار فـروردین ماه 78 ضمن تصویب 180 میلیارد ریال برای 6 ماه اول سال 78 اعلام نمود که در صورت حل نشدن و یا روشن نشدن نوع حمایت دولت و شهرداری و در نیتجه بازپرداخـت وام هـا، قطعـا از ادامـه تـامین نقدینگی خـودداری خواهد نمود. این درحالی است که سرمایه گذاری اصلی برای راه اندازی مترو معمولا به عهده دولت مرکزی و دولـتهای محـلی بـوده و بـه هیچ وجه این انتظار از مـتروی بهره برداری نشده نمی رود که وام های دریافتی از بـانک هـا را بـا بهـره ای حدود 20 درصد در سال، خود بازپرداخـت نمـاید. لذا درتهران نیز این انتظار به حق وجـود دارد کـه بـار اصـلی سـرمایه گـذاری برای راه انـدازی مترو را دولت و شهرداری تهران به دوش بکشند و پـس از راه انـدازی، از طریق تسهیلات قانونی که برای او ایجـاد مـی کنـند، انـتظار راهـبری مناسب سیستم را داشـته باشـند. کـه در این راستا، در تابستان 1379، هیئـت محـترم دولت با تصویب الحاق شرکت مترو به شهرداری تهـران ، اقـدام بـه برطـرف نمودن اینی مشکل نموده و در سـایر شـهرهای بـزرگ کشـور نیز، تاسیس شرکتهای قطار شـهری در زیـرمجموعه شهرداری های شهرها، پیش بینی شده اسـت کـه تاکـنون در شـهرهای مشـهد، اصفهان و شیراز، تاسیس گردیده است

گـزارش حاضـر حاوی پیشنهادات ممکن برای ارائه راه حل خـروج از معضـل موجود و در نتیجه، راهکار جدید برای تـامین بودجـه و اعتبارات مورد نیاز برای تکمیل شبکه راه آهـن شـهری تهران و نیز ساخت مسیر، تامین ناوگان و تجهـیزات فنی و بهره برداری از سیستم قطارهای سبک شهری در شــهرهای بــزرگ کشــور از جملــه مشــهد، اصــفهان، شیراز،تبریز، اهواز، قم، کرج و کرمانشاه می باشد.

فروش کاشی مذهبی در تهران

©کلیه حقوق این سایت متعلق به کاشی سنتی رنجبران به شماره برند 333592 می باشد
طراحی و توسعه شرکت مهندسی بهبود سامانه فرا ارتباط