مقاله ها
1403/09/04
نویسنده : مهندس هومن بهمن پور - دکتر ناصر محرم نژاد

گسترش روزافزون شهرها در کلیه کشورهای جهان و از جمله در ایران، از پیامدهای غیر قابل اجتناب عصر دانش و فناوری به شمار میرود. امروزه گسترش شهرها و بویژه شهرهای بزرگ در جهان سوم، موجب تشدید عوارض منفی توسعه شهری است، که تشدید آلودگیهای محیط از مهمترین آنها به شمار میرود. رشد و توسعه روزافزون شهرنشینی با گسترش کالبدی شهرها رابطه مستقیم دارد. توسعه فیزیکی شهرها دوری از طبیعت و قطع رابطه انسان را با محیطزیست طبیعی موجب میشود. توسعه بیرویه و ناپایدار شهری، باعث افزایش حاشیهنشینی، تخریب نواحی سبز شهری و بالا رفتن تقاضا برای زمین شهری میگردد، که خود زمینهساز از بین رفتن فضاهای سبز درون شهری و تغییر کاربری این گونه اراضی است. فضای سبز، که بخشی از سیمای شهر را تشکیل میدهد، به عنوان یکی از پدیده های واقعی از نخستین مسایلی است که انسان همواره با آن در تماس بوده و خواهد بود. این مقوله دارای ابعاد زیستمحیطی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و کالبدی میباشد. اهمیت فضاهای سبز در محیط شهری تا آن حد است که بعنوان یکی از شاخصهای توسعه یافتگی جوامع مطرح میباشد. مهمترین کارکردهای فضای سبز درون و برون شهرها را میتوان در موارد زیر خلاصه نمود:

فروش کاشی مذهبی در تهران

جذب دیاکسید کربن و سایر گازهای سمی و تولید اکسیژن، تعدیل و بهبود شرایط آب و هوایی شهرها، کاهش آلودگی صدا، بهبود روحیه افراد، جلوگیری از فرسایش آبی و بادی خاک، تصفیه فاضلاب، کاهش خطرات ناشی از جاری شدن سیل، زیبا سازی منظر و جلوگیری از رشد و توسعه بیرویه شهری و حاشیهنشینی. فضای سبز متناسب در شهرها، یکی از عوامل مؤثر در کاهش اثرات گسترش شهرها به شمار میروند.

فروش انواع کاشی مراکشی

نکته بسیار مهم در مکانیابی فضاهای سبز عمومی ضرورتهای اجتماعی ایجاد پارک است؛ از این روست که، جین جکوب ، منتقد شهرسازی معاصر، معتقد است که: «پارک باید در جایی باشد که 1 زندگی در آن موج میزند، جایی که در آن کار، فرهنگ و فعالیتهای بازرگانی و مسکونی است... تعدادی از بخشهای شهری دارای چنین نقاط کانونی ارزشمندی از زندگی هستند که برای ایجاد ». 2 پارکهای محلی یا میادین عمومی، مناسب به نظر میرسند

امروزه با اگاهی بیشتر از اهمیت کارکردهای مثبت فضای سبز و اثرات زیانبار توسعه ناهمگون و بیرویه شهرها، برنامه های مدیریتی مناسبی در بسیاری از کشورها به منظور مقابله با این نوع تهدید، طراحی و اجرا میگردد.

2ـ روش تحقیق

الف ـ گردآوری گزارشات، اسناد، نشریات، کتب و مقالات داخلی و خارجی مرتبط با موضوع

ب ـ مراجعه به مراکز علمی و تحقیقاتی دانشگاه ها و مراکز اداری و سازمانها

ج ـ مصاحبه و گفتگو با مسئولین، مدیران و کارشناسان

د ـ تجربیات شخصی حاصل از اقدامات و فعالیتهای صورت گرفته در امر فضای سبز

ه) استفاده از برنامه های نرمافزاری

کاشی سنتی 

©کلیه حقوق این سایت متعلق به کاشی سنتی رنجبران به شماره برند 333592 می باشد
طراحی و توسعه شرکت مهندسی بهبود سامانه فرا ارتباط