مقاله ها
1403/08/05
نویسنده : سعید نوروزیان ملکی

سعید نوروزیان ملکی

کلید واژه ها: طراحی شهری، قابلییت حرکتی، معماران، محیطهای بدون مانع، نمود عینی و کالبدی.

چکیده:

مبلمان شهر از جمله مؤلّفه های مطرح در طراحی شهری و بهعنوان جزئی از کل شهر، تعریفکننده هوییت و ساختار شهری است؛ در دنیای کنونی اهمیییت طراحی تجهیزات و مبلمان شهری بهحدیی است که حتّی از معماران شاخص فعیال در زمینة طراحی صنعتی جهت طراحی و اجرای مبلمان و تجهیزات شهری دعوت میشود

کاشی مذهبی

قابلییتهای حرکتی برای بخش بزرگی از جمعییت که از نظر فیزیولوژیک توانایی کمتری دارند| محدودییت ایجاد میکند. معمولترین شکل معلولییت| ناتوانیهای حرکتی است که این محدودییت معمولاً در تعادل بدن| حرکت سریع و چالاکی انسان بهوجود میآید. اگر جمعییت سالمندان را هم اضافه کنیم درصد قابل توجیهی از جامعه رفتارهای حرکتی متفاوتی از بقییه دارند. طراحی ویژه برای معلولان (جانبازان) و سالمندان، نمود تأمین عدالت در دسترسی است که علاوه بر ایجاد امنییت جانی و بهداشتی اثرات روانی فوقالعادهای به همراه خواهد داشت. وقتی در آرایش عناصر و توزیع فضا به نیازهای خاص معلولان توجیه شود دیگر کمتر نیازی به کمک یا دخالت اعضای دیگر خانواده در زندگی روزمرّه آنها خواهد بود و محیطهای فیزیکی| به طور مستقل و بدون کمک دیگران برای فرد معلول قابل دسترس خواهد بود.

کاشی حسینیه

این مقاله سعی دارد تا اهمییت نشانهگذاری روشن محیط و طراحی کالبدی خوانا در تجهیز و مبلمان فضاهای سبز و باز شهری به منظور جهتدهی و استفاده بهینة معلولان و سالمندان را بیان نماید. در عین حال لزوم توجیه طراحان و برنامه ریزان به ضوابط "فضاهای شهری و معلولان" که تاکنون در سطح فضاهای شهری نمود عینی و کالبدی نیافته است| در این نوشتار مورد تأکید قرار خواهد گرفت.

بورس کاشی سنتی تهران

©کلیه حقوق این سایت متعلق به کاشی سنتی رنجبران به شماره برند 333592 می باشد
طراحی و توسعه شرکت مهندسی بهبود سامانه فرا ارتباط