مقاله ها
1403/07/29
نویسنده : دکتر مسعود تقوائی - گلشن مرادی

منظور تابلوهای محل یابی، برای نابینایان و کفپوش مناسب زمین ورزشـی کـه از لحـاظ اکوستیکی صدهای محیط اطراف قابل کنترل باشد و نابینایان بدون کمک دیگران عملیات ورزشـی انجام دهند، وجود گوشی کمکی مخصوص برای کسانی که با سنگینی گوش مواجه هـستند، وجـود بلندگوهای پیام و تابلوهای تصویری در ارتفاع مناسب برای معلولین میباشد.

وجود تأسیسات و تجهیزات خدماتی قابل استفاده :

خرید کاشی سنتی

کفپوش زمین و سالن ورزشی، وجود صندلیهای متحرک برای اسـتفاده معلـولین، گیـشه و بوفه با ارتفاع مناسب، آبسردکن، چراغ اعلان خطر، تجهیزات ضد آتش سوزی، مسیرهای اضطراری خروج از ورزشگاه و... باید از طرف معلولین هم قابل استفاده آسان باشد.

-ارتفاع کلیه کلیدها و دکمه های تأسیساتی خدماتی ( دکمه های برق،زنگ خطر و...) نباید از 40 سانتیمتر کمتر و 140 سانتیمتر بیشتر در نظر گرفته شود.

کلیه درهای داخلی دارای حداقل عرض 85 سانتیمتر و ارتفاعی برابر 210 سانتیمتر باشـد. و تـا ارتفاع 40 سانتیمتر از سطح زمین از مصالح ضد ضربه ساخته شـود و تمـام درهـا بـه طـرف خـارج بـاز شوند

بررسی وضعیت میدانها و سالنهای ورزشی بر اساس معیارها و ضوابط:

در این قسمت به بررسی وضعیت 32 مرکز ورزشی مهم شهر اصفهان با استفاده از 6 معیـار مورد نظر می پردازیم که نتایج این بررسی در جدول شماره (1 (آمده است. همچنـین بـرای کامـل شدن این بررسی از نتایج پرسشنامه نیز استفاده شده است . ارزیابی حاصل از ایـن پـژوهش در سـه سطح مناسب(+)، تا حدی مناسب(±) و نامناسب (-) در یک دید کلی در جدول مربوطه آمـده اسـت که به تفکیک هرمعیار مورد بررسی قرار می گیرد.

فروش کاشی مراکشی

معیار اول : درها و ورودیمناسب و قابلیت دسترسی آسان:

ورودی اماکن ورزشی باید برای معلولین نیز قابل دسترس و به اندازهای بزرگ باشد که هنگام ازدحام و شلوغی معلولین با ویلچر به راحتی بتواند داخل مراکز شـوند و هـیچ مـانعی مثـل میلـه هـای هدایتی وجود نداشته باشد و در ابتدای ورود به هر سالن هم باید سطح شیبدار استاندارد در کنار پله هـا تعبیه شود با بررسی این معیار در سطح شهر در بین 32 مرکز ورزشی مشاهده شده تعداد 10 مرکـز یـا به عبارتی 3/31 %و تعداد 8 مرکز ورزشی یا به عبارتی 25 %مراکز در وضعیت تا حدی مناسـب و تعـداد 14 مجموعه یا سالن ورزشی یا به عبارتی 7/43 %در وضعیت کاملاً نامناسب قرار دارند.

بر اساس نتایج پرسشنامه،8/14 %از پاسخ دهندگان عدم رعایت این معیار را به عنـوان مـشکل خـود در دسترسی به مجموعه ها و سالنهای ورزشی میدانند.

کاشی مسجدی

معیار دوم : قابل استفاده بودن همه قسمتهای داخلی وسالنهای مختلف ورزشی :

در مجموعه های ورزشـی بـرای دسترسـی بـه سـالنهای مختلـف ورزشـگاه، قـسمت رخـتکن، سرویسهای بهداشتی، معلولین با موانع متعددی مثل پله ها، عرض کـم درگاه هـا، باریـک بـودن راهروهـا کفپوش نامناسب و اشیاء ثابت و متحرک مواجه میشوند. با بررسـی ایـن معیـار در بـین ورزشـگاه های مشاهده شده تنها یک ورزشگاه یا به عبارتی 1/3 %دروضعیت مناسب، تعـداد 17 مرکـز ورزشـی یـا بـه عبارتی 2/53 %در وضعیت تا حدی مناسب و تعداد 14 مرکز یا بـه عبـارتی 7/43 %در وضـعیت کـاملاً نامناسب قرار دارند.

بر اساس نتایج استخراج شده از پرسشنامه 9/13 %از پاسخ دهندگان ، عـدم رعایـت ایـن ضـابطه را بـه عنوان مشکل خود در دسترسی آسان به همه قسمتهای مراکز ورزشی میدانند.

معیار سوم : سرویس بهداشتی و رختکن مناسب حال معلولین:

سرویسهای بهداشتی ورزشگاه ها و کابینهای تعویض لباس برای معلـولین از مـوارد ضـروری بـه نظر میرسد با بررسی این معیار در بین نمونه های مورد بررسی از تعـداد 32 مرکـز ورزشـی، تنهـا یـک مرکز ورزشی یا به عبارتی 1/3 %دروضعیت مناسـب، تعـداد 4 مرکـز ورزشـی یـا بـه عبـارتی 5/12 %در وضعیت تا حدی مناسب و تعداد 27 مرکز ورزشی یا به عبارتی 4/84 %دارای وضـعیت کـاملاً نامناسـب می باشند که دومین معیار نامطلوب بعد از میلیارد چهارم قرار دارد.

کاشی هفت رنگی

بر اساس نتایج استخراج شده از پرسشنامه،3/25 %از پاسخ دهندگان عدم رعایت این ضـابطه را به عنوان مشکل برای خود در ورزشگاه ها اعلام کردهاند که بالاترین درصد را در بین معیارهای دیگر دارد و این مسئله لزوم توجه جدی به رعایت این ضابطه مهم را میرساند.

معیارچهارم : وجود محل ویژه معلولین در بین تماشاگران :

ا وجود جایگاه ویژه معلولین در میدانها سالنهای ورزشی، معلولین نیـز مـی تواننـد بـه صـورت راحت و ایمن وارد ورزشگاه شده و مسابقات را تماشا کنند . با بررسی این معیار، که به صـورت دقیـق در بخش دوم، فصل مراکز ورزشی، ضوابط آن بیان شده است، هیچ کدام از مراکز ورزشی دارای محل ویـژه معلولین در حد مناسب و حتی تا حدی مناسب نداشتند و این معیار در تمـام 32 ورزشـگاه بـه صـورت 100 %در وضعیت کاملاً نامناسب قرار دارد و هیچ تمهیداتی برای اختصاص یک جایگاه مناسـب و ویـژه برای استفاده آسان و ایمن این عزیزان در بین تماشاگران در نظر گرفته نشده بود.

بر اساس نتایج استخراج شده از پرسشنامه 5/21 %از پاسخ دهندگان عدم وجود جایگاه ویژه در بین تماشاگران را به عنوان معضل برای خود در استفاده از ورزشگاه ها میدانند.

معیار پنجم : وجود علائم و حسی مناسب معلولین :

منظور تابلوهای محل یـابی، بـرای نابینایـان و کفپـوش مناسـب زمـین ورزشـی کـه از لحـاظ اکوستیکی صدهای محیط اطراف قابل کنترل باشد و نابینایان بدون کمک دیگران عملیات ورزشی انجام دهند، وجود گوشی کمکی مخصوص برای کسانی که با سنگینی گوش مواجه هستند، وجود بلندگوهای پیام و تابلوهای تصویری در ارتفاع مناسب برای معلولین میباشد.

ا بررسی این معیار در بین 32 مرکز ورزشی سطح شهر، هیچ کدام از اماکن و رزشی در وضعیت مناسب قرار ندارند و تعداد 7 مرکز ورزشی یا به عبارتی 9/21 %آنها فقط دارای تابلو اعلام زمـانبـازی و نتیجه مسابقات و بلندگوها در قسمتهای مختلف سالن بودند که نشان دهنده وضعیت تا حـدی مناسـب میباشند و تعداد 25 ورزشگاه یا به عبارتی 1/78 %آنها دارای وضعیت کاملاً نامناسب میباشـند، کـه در رتبه سوم بعد از معیار چهارم و سوم میباشد. بر اساس نتایج استخراج شده از پرسشنامه ،21 %از پاسـخ دهندگان، عدم رعایت این ضابطه را به عنوان مشکل برای استفاده راحت و ایمن خـود را از ورزشـگاه ها میدانند.

معیار ششم : وجود تأسیسات و تجهیزات خدماتی قابل استفاده :

کفپوش زمین و سالن ورزشی، وجود صندلیهای متحرک برای استفاده معلولین، گیشه و بوفه بـا ارتفـاع مناسب، آبسردکن، چراغ اعلان خطر، تجهیزات ضد آتش سوزی، مسیرهای اضطراری خروج از ورزشگاه و... باید از طرف معلولین هم قابل استفاده آسان باشد.

با بررسی این معیار در بین 32 مرکز ورزشی مورد بررسی تنها 2 ورزشگاه یـا بـه عبـارتی 2/6 % این مراکز در وضعیت مناسب،تعداد 18 مرکز ورزشـی یـا بـه عبـارتی 3/56 %دارای وضـعیت تـا حـدی مناسب و تعداد 12 میدان یا سالن ورزشی یا به عبارتی 5/37 %در وضعیت کاملاً نامناسب قرار دارند.

بر اساس نتایج استخراج شده از پرسشنامه 3/3 %از پاسخ دهندگان عدم رعایـت ایـن ضـابطه را بـه عنوان معضل مطرح کردهاند که دلیل کم بودن درصد شاید به خاطر عدم اسـتفاده معلـولین از ایـن امکانات تا به آن لحظه بوده است و نیازی به آن احساس نکرده بودند.

-وضعیت کلی کاربری و نتیجه گیری :

طبق ارزیابی 32 مرکز ورزشی شهر اصفهان با استفاده از 6 معیار موجود، وضعیت کلی کـاربری بـه ایـن شرح است: تعداد یک مرکز ورزشی یا به عبارتی 1/3 %دروضعیت مناسب، تعداد 8 مرکز ورزشـی یـا بـه عبارتی 25 %در وضعیت تا حدی مناسب و تعداد 23 مرکز ورزشـی یـا بـه عبـارتی 9/71 %در وضـعیت نامناسب قرار دارند

مطابق با همین ارزیابی ، معیار اول با 3/31 % دارای مناسبترین وضعیت|و نامناسبتـرین معیارهـا بـه ترتیب عبارت است از معیار چهارم با 100 ، %معیار سوم با 4/84 %و معیار پنجم بـا 1/78 %در وضـعیت نامناسب قرار دارند بعد از این سه معیار، معیارهای دوم و ششم در مرتبه های بعدی قرار دارند.

پیشنهادات :

با توجه به ارزیابیهای انجام شده پیشنهادهای کـاربردی زیـر جهـت میـدانها و سـالنهای ورزشی مورد مطالعه به تفکیک ضوابط و معیارها ارائه می گردد.

در مورد معیار اول یعنی درها و ورودی مناسب و قابلیت دسترسی آسان مکانهای زیر جهـت مناسب سازی پیشنهاد می گردد:

زورخانه المهدی خیابان اشرفی اصفهانی،سالن ورزشی کهندژ خیابان کهندژ،مجموعـه ورزشـی نـور خیابان آتشگاه،باشگاه ورزشی شاهین خیابان همـدانیان،کلوپ ورزشـی آپادانـا خیابـان آپادانا،سـالن ورزشی امین خیابان آزادگان،سـالن ورزشـی هـلال احمر،کلـوپ ورزشـی اندیـشه خیابـان چهاربـاغ بالا،سالن بدنسازی ماسیس خیابـان نظر،سـالن بدنـسازی آرشـام خیابـان بزرگمهر،سـالن بدنـسازی نخستین گام خیابان هزار جریب،سالن ورزشی قزلباش خیابان حکیم نظامی.

از نظر قابل استفاده بودن قسمتهای داخلی سالنهای ورزشـی مکانهـای زیـر جهـت مناسـب سازی پیشنهاد می گردد:

زورخانه المهدی خیابان اشرفی اصفهانی،مجموعه ورزشی باغ ارغوان،مجموعـه ورزشـی نـور خیابـان آتشگاه،باشگاه ورزشی شاهین خیابان همدانیان،سـالن بدنـسازی سـتاره خیا بـان فردوسـی،مجموعه ورزشی کارگران خیابان چهار باغ بالا،کلوپ ورزشی آپادانـا خیابـان آپادانا،مجموعـه ورزشـی انقـلاب میدان آزادی،مجموعـه ورزشـی توپخانه،سـالن ورزشـی امـین خیابـان آزادگانـ سالن ورزشـی هـلال احمر،سالن بدنسازی آرشام خیابان بزرگمهر،سالن ورزشی قزلباش خیابان حکیم نظامی.

-از نظر سرویس بهداشتی و رختکن مناسب حال معلولین تنها دو مجموعه ورزشی ایثار واقع در خیابان هشت بهشت شرقی خیابان نور و ورزشگاه آسایشگاه مطهـری مناسـب بـوده و همچنـین مجموعه ورزشی پیام خیابان امام خمینی،مجموعه ورزشی پیروزی خیابان مفتح و مجموعه ورزشـی آبشار خیابان آبشار تاحدی مناسب بوده ودیگر اماکن ورزشی بررسی شده مطابق ازنظر این معیار نیازمند مناسب سازی می باشند.

از نظر وجود محل ویژه معلولین در بین تماشاگران کلیه میدانها و سالنهای ورزشـی مطالعـه شده جهت مناسب سازی پیشنهاد می گردد.

-از نظر وجود علائم حسی مناسب حال معلولین مجموعه ورزشی آسایشگاه مطهری واقـع در خیابــان کمــال اســماعیل مناســب بــوده و همچنــین مجموعــه ورزشــی ایثار،مجموعــه ورزشــی تختی،مجموعه ورزشی بانوان خیابـان بـاغ زیار،سـالن بدنـسازی آرامـش خیابـان بزرگمهـر و سـالن بدنسازی آرشام خیابان بزرگمهر تا حدی مناسب بوده و مابقی اماکن ورزشی ارزیابی شده نا مناسب بوده و جهت مناسب سازی از نظر این معیار پیشنهاد می گردد.

-از نظر وجود تاسیسات و تجهیزات خدماتی قابل استفاده ، سـالنها و میـدانهای ورزشـی زیـر جهت مناسب سازی پیشنهاد می گردد: مجموعه ورزشی نور خیابان آتشگاه،مجموعه ورزشی شـهید خــرازی خیابــان هــشت بهــشت شــرقی،مجموعه ورزشــی توپخانه،ســالن ورزشــی امــین خیابــان آزادگان،سالن ورزشی هـلال احمر،کلـوپ ورزشـی اندیـشه خیابـان چهاربـاغ بالا،مجموعـه ورزشـی آسایشگاه مطهری،مجموعه ورزشی پوریای ولی،سالن بدنسازی ماسیس خیابان نظر، سالن بدنـسازی آرامش خیابان بزرگمهر،سالن بدنسازی آرشام خیابان بزرگمهـر و مجموعـه ورزشـی آبـشار خیابـان آبشار.

بورس کاسی سنتی 

 

©کلیه حقوق این سایت متعلق به کاشی سنتی رنجبران به شماره برند 333592 می باشد
طراحی و توسعه شرکت مهندسی بهبود سامانه فرا ارتباط