مقاله ها
1403/07/14
نویسنده : سید حسین علوی

طبق تعریف دایره المعارف آموزش و پرورش فراگیر سازی آموزش عبارتست از ( تعلیم و تربیت تمامی دانش آموزان در نزدیکترین مدرسه به محل زندگی آنها . مدارس و کلاسهای درس به عنوان اجتماعاتی از دانش آموزان دیده می شوند که در آنها افراد مختلف با زمینه و توانایی های متفاوت با یکدیگر کار کرده و دانش می آموزند ) . ( واژه نامه آموزش و پرورش فراگیر ، منبع : اینترنت تعریف فوق نیز در برگیرنده عناصر و اجزای حائز اهمیتی چون آموزش و پرورش همه به رسمیت شناختن تفاوتهای و عدم لحاظ آنها در عضویت در گروه و کار و تعلیم و تعلم مشترک است . این سه جزء اساس فراگیرسازی را تشکیل می دهد و به نظر نگارنده به رسمیت شناختن تفاوتها در مرآز و محور حرآت این مجموعه می باشد .

مناسب سازی :

در واژه نامه فراگیرسازی آموزش و پرورش تعریف زیر برای مناسب سازی آورده شده است : ( تغییری در آنچه دانش آموز انجام می دهد یا تغییر شکلی است در مواد و موضوعاتی که به کار می برد . مناسب سازیها اساساً همچون اصلاح و تغییرات هستند اما به طور اخص می تواند به معنی مواد و وسایلی باشند که دانش آموزان برای یاری رساندن به تحصیلش به کار می گیرد . متونی که درشت نویسی چاپ شده یا بر روی نوار ، ضبط صوت در صورت گویا درآمده اند را می توان از این دست مواد و ابزار دانست .( واژه نامه آموزش و پرورش فراگیر ، جورنال معلولیت هند منبع اینترنت ) .

تاریخچه آموزش و پرورش فراگیر :

معلولین از حیث برخورداری از امکانات آموزشی در دوره های مختلف تاریخی مختلف بنا بر فکر قالب روزگار با وضعیتهای متفاوتی روبه رو بوده اند . آنگونه که کمالی در مقاله حقوق معلولین آورده است :( معلولین از پنج دوره تاریخی گذشته یا شاهد آن بوده اند بسته به طرز تلقی جامعه نسبت به انها و تعریف معلولیت و معلول این دوره های پنج گانه شکل گرفته و سالیان سال بر سرنوشت معلولین در سراسر دنیا حا کم بوده است .

دوران طرد :

در این دوره معلولیت به معنی گناه و جرم محسوب شده و نشانه خشم خدایان یا طبیعت بر فرد معلول بوده و فرد معلول شوم سزاوار مرگ یا طرد دانسته می شده است . نمونه معروف آن در فرهنگ ایرانی طرد ذال پدر رستم به دلیل سپید موی بودن است . و نیز در بساری از شهر های ایران در خارج از شهر مکانهایی برای سالمندانی  که به دلیل  کهولت سن و بیماری از شهر بیرون رانده می شدند وجود داشته است .

ساخت کاشی مراکشی

دوران نگهداری و مراقبت :

با ظهور ادیان بزرگ و تعالیم انسان دوستانه آنها و توجه خاصی  که پیامبرانی چون عیسی مسیح و پیامبرعظیم الشان اسلام به بیماران و نیازمندان داشتند و فرمانهای ا کید مذهبی و دستگیری و مراقبت از بیماران دوران جدید در تاریخ معللیت آغاز شد . در این دوران مر اکزی برای نگهداری و مراقبت از بیماران و معلولین و نیازمندان به وجود امد و خدمات پزشکی و بهداشتی و در پایان دوره به تدریج خدمات آموزشی مذهبی و حرفه آموزی به معلولین ارائه می گردید .

دوران آموزش و پرورش استثنایی یا جداسازی آموزش و پرورش :

در این دوران از طریق مدارس که از تغییر شکل همان مراکز مراقبتی دوره قبل پدیدار شده بودند شیوه ها و مواد آموزشی ویژه معلولین به وجود آمد و گسترش یافت . به تریج در قرن 19 و 20 میلادی ساختارهای منظمی به خود گرفت و برای آن برنامه ریزی دراز مدت شد . این دوره که تا حدود دهه 60 میلادی ادامه داشت 0 هر چند در برخی کشورها از جمله کشور ما هنوز هم موجود است ) به جداسازی افراد معلول از جامعه و ارائه آموزشهایی برای آسب مهارتهای لازم توسط این افراد برای ورود به جامعه و توانایی زندگی اجتماعی تاآید داشت . در این نظام افراد سالیان سال از عمر خود را به دور از زندگی واقعی اجتماعی در شبانه روزی ها سپری می کردند و پس از خروج از این مراکز عمدتا با مشکلات حرفه ای عاطفی و شخصیتی روبه رو شده جامعه نیز پذیرش چندانی نسبت به آنها نداشت .

بورس کاشی سنتی

©کلیه حقوق این سایت متعلق به کاشی سنتی رنجبران به شماره برند 333592 می باشد
طراحی و توسعه شرکت مهندسی بهبود سامانه فرا ارتباط