کشور ما در دوران دولت اصلاحات با امضای قرارداد و پیمان نامه مربوط به فراگیر سازی آموزش و پرورش سازمان ملل به قافله کشورهای بیشماری پیوست که مصمم شده اند کلیه دانش آموزانی را که شکل متفاوت از دیگران هستند در غالب برنامه عمومی فراگیر سازی در راهی پر پیچ و خم و دشوار به درون جامعه ای که بدان تعلق دارند رهنمون شود ووعده دیدار آنها ایستگاه سال 2014 میلادی است . کشور ما متعهد به اجرای این برنامه است هم قانونا و هم اخلاقا و در این راستا سرمایه گذاری بسیار شده و تدارآات بسیار در پیش است مبنای نظر این حرآت در نظریات روان شناختی ، روانشناسی اجتماعی و جامعه شناختی بسیار است در این میان تنها به نظریه سلسله مراتب نیازهای مازلو اشاره می شود : مازلو نیازهای هر فرد انسانی را به پنج دسته تقسیم می نماید که تحقق و تامین هر یک منوت به برآورده ساختن نیازهای پیشین است . این نیازها به ترتیب از پایین به بالا :
نیازهای فیزیولوژیک مانند نیاز به غذا ، نیاز به امنیت و آسایش ، نیاز به تعلق به گروه ، نیاز به عزت نفس و در راس هرم نیازهای مازلو نیاز به شکوفا سازی خود می باشد . از دو نیاز اول و دوم که بگذریم نیاز تعلق به گروه یا اجتماع را می بینیم آهخود پیش نیاز برای عزت نفس و شکوفا سازی شخصیت افراد است . در رویکردی که معلولین را به عنوان اشخاص متفاوت محکوم به جدایی از جامعه خود می داشت و فرد بویژه سالیانی از عمر خود را که شخصیت اجتماعی او شکل می گرفت و با فرهنگ جامعه آمیخته و پرداخته می شد به دور از جامعه می زیست ، این حس با نیاز تعلق به گروه برآورده نمی شد و لذا در سلسله نیازها و برآورده ساختن آنها گسستگی عمده ای به وجود می آمد . فردی که از جامعه جدا شده است چقدر انگیزه برای ساختن و تکمیل و تکامل عزت نفس خود و سرانجام شکوفا سازی خود داشت ؟ برای آدام گروه ؟ او سالیان سال در میان دیوارهای شبانه روزی ها و با افرادی چون خود زندگی می آند ، آوچکترین عامل و انگیزه ای برای رقابت وجود ندارد . او نیاز به این که مورد تایید و تشویق دیگران قرار گیرد را ندارد . اما وقتی از آودآی در میان جامعه باشد ، جامعه او را طبیعی ارزیابی نماید و توقعات همانندی نسبت به او و کودکان سالم داشته باشد و امکان تسهیلات رقابت و نشان دادن خود ، جلب توجه گروه و ایجاد یک موقعیت خاص برای خود در گروه را برایش فراهم آورد شخصیت مزبوربه تعریف از خود در گروه دست زده و بر اساس ارزیابی خود و گروه از او به خود نمره ای از عزت نفس می دهد و به همین ترتیب به سوی شکوفا سازی استعداد های نهفته خود به پیش می تازد .
نکته آخر این که این ورود به جامعه درست می باید از سنین ابتدایی زندگی که شخصیت آودک در حال شکل گیری است رخ دهد نه پس از آنکه سالها از جدسازی او بگذرد و دیگر امید و امکان هیچ گونه تغییر در شخصیت او نباشد ( نرمن آانک ) با توجه به دلایل فوق ودلایل آماری بسیار که ماهیت این نوشته ذآر آنها را ضروری نمی سازد اهمیت پرداختن به آموزش و پرورش فراگیر و مسئله مناسب سازی به عنوان مهمترین پیش نیاز آن آشکار می شود .
فروش کاشی مراکشی