مقاله ها
1403/06/09
نویسنده : نیلوفر ملک

موضوع مناسب سازی یا بهینه سازی محـیط شـهری، بـا توجه به تعداد زیاد معلولین پس از پایان جنگ جهانی دوم و آغاز دوران بازسازی در شهرهای مختلـف اروپـا بطور جدی مورد توجه ویژه قرار گرفـت. و در سـالهای اخیر در آمریکا و کشورهای اروپایی اقـدامات زیـادی در جهت بهینهسازی محیط شهری و همچنین تـدوین قـوانین و مقررات مربوطه با عنایت به برنامه ریزیهـای کوتـاه مدت و بلندمدت در چهارچوب اهداف مشخص بعمـل آمـده است.

در کشور ما نیز توجـه بـه ایـن مقولـه، پـس از پایان جنگ تحمیلی هشت ساله مورد توجه قـرار گرفتـه است بنابراین موضوعی جدید و نو بشمار میآیـد. بـه همین دلیل است که تفکر و فرهنگ مناسب سازی تاکنون درجامعه حرفهای کشورمان تعمیم نیافته است

طبق آمار سازمان بهداشت جهانی تقریبـاً 10 درصـد جمعیت دنیا بطریقی دچار معلولیت جسمی هستند

در اینجا سؤال مطرح میشود که معلول به چه شخصی گفته میشود؟ فرد معلول، کسی است که به دلیـل نقـص عضو، از آزادی کامل در استفاده از جسم خود بی بهـره است.

این نقص عضو میتواند ناشی از حوادث محیطی مانند جنگ، سیل، زلزلـه و... یـا ناشـی از معلولیـتهـای مادرزادی یا وراثتی، سـوء تغذیـه، کهولـت سـن و... باشد.

ساخت کاشی سنتی

انسان بعنوان موجـودی اجتمـاعی همـواره در صـدد ایجاد ارتباط با فضای اطراف خود و انجام فعالیتـهای اجتماعی است. فعالیتهای اجتماعی به همه فعالیتهایی اطلاق میشودکه بـه حـضور دیگـران در فـضای عمـومی نیازمند است. بهبـود و مناسب سازی کیفیت فـضاهای عمـومی شـهرها بـر فعالیتـهای روزمـره و اجتمـاعی شهروندان یک شهر تأثیر مهمی میگذارد.

مشکلات و موانع موجود در شبکه دسترسی پیاده شهری و عدم تداوم حرکت راحـت در مـسیرهای پیـاده بـرای افراد مختلف خصوصاً افراد معلول ایجاد اشکال میآند و همچنین عدم طراحی مناسب تجهیزات و مبلمان شهری بـرای معلولین و به طور آلی عدم توجه به بهینـهسـازی محـیط شهری از جمله عوامل بازدارنده خروج معلولین از منزل به شمار میروند و همین مسأله عمـدهتـرین عامـل گوشـه نشینی و انزوای معلولین است.

سفارش کاشی مراکشی


©کلیه حقوق این سایت متعلق به کاشی سنتی رنجبران به شماره برند 333592 می باشد
طراحی و توسعه شرکت مهندسی بهبود سامانه فرا ارتباط