مقاله ها
1403/05/03
نویسنده : محمدرضا رودسرابی ، مازیار پروین زاده و عمید مرندی

چکیده

در حال حاضر بسیاری از محله ها به محیط زیستهای آلوده و ناسالم تبدیل شدهاند. این محله ها بریکدیگر اثر میگذارند و این تأثیرات با سرعت به سایر محله های مجاور شهر، گسترش مییابد. فشارهای ناشی از عدم ثبات و فقدان توسعه پایدار غالباً نقطه آغازین نابودی شهرها به شمار میروند. اگر دید سیستمی برای برنامه ریزی در راستای بهسازی محیط وجود داشته باشد و امور جاری با مدیریت یکپارچه و علم و خرد حل و فصل شود، یقیناً اثرات قابل توجهی را شاهد خواهیم بود. این مقاله با بررسی چالشهای پیش رو راهکارهای مناسبی را در قالب منظرسازی، فرهنگ سازی، توسعه فضای سبز، حمل و نقل و توسعه کالبدی ارائه میدهد. در آخر نیز نکات مدیریتی به عنوان شاخص پایداری ذکر می گردد.

کلمات کلیدی: محیط شهری، بهسازی، مدیریت، محله ای

کاشی نره - کاشی سنتی رنجبران

مقدمه

بسیاری از شهرها از جمله کلان شهر تهران دارای سطوح خطرناکی از آلودگی هوا و صوت هستند و با اشکال مختلفی از مشکلات مربوط به دفع مواد زائد ، فاضلاب و کمبود فضای سبز مواجه میباشند. برای بهبود مستمر وضعیت محله های شهری مثل تهران بایستی دستور العملها و راهنمای علمی و عملی ارائه گردند تا بتوان با رهنمودهای ارائه شده در چارچوب مدیریتی سبز امید به شرایط بهتری داشت.

دراین راستا مدیریت زیست محیطی در اجرای مؤثر این رهنمودها، متکی به یک سری اصول علمی و روشهای کاربردی است که از طریق آنها میتواند با برنامهریزی هدف مند به اهداف عالی خود نائل آید. مدیریت زیست محیطی این مسئله را درک نموده که " تاکنون آشکار گردیده است که توسعه بدون برنامه ریزی میسر نخواهد بود و هر قدر برنامه ریزی بیشتر مبتنی بر واقعیتهای عینی و توانهای بالقوه طبیعی باشد، حصول به اهداف از پیش تعیین شدة آن ممکن تر میگردد.

کاشی سنتی تهران


©کلیه حقوق این سایت متعلق به کاشی سنتی رنجبران به شماره برند 333592 می باشد
طراحی و توسعه شرکت مهندسی بهبود سامانه فرا ارتباط