در جـریان تدویـن حقـوق دریاها بارها نمایندگان دول مختلف در رابطه با رژیم حقوقی دریاهای بسته و نـیمه بسـته از خلیج فارس نام برده اند و آن را بهترین نمونه دریاهای نیمه بسته دانسته اند و در نهایت مـاده 122و 123 کنوانسـیون 1982 حقـوق دریاهـا خلیج هایی همانند خلیج فارس را مصداق دریاهای بسـته و نـیمه بسـته دانسته است و از این جهت آنها را دارای رژیم حقوقی خاص دانسته است که در هر حـال بخشـی از آن مـیراث مشـترک بشـریت محسـوب می شود . بنابر این در خصوص نام این آبراه نیز کشورهای ساحلی نمی توانند تصمیم گیری نمایند و این موضوع ابعاد جهانی دارد.
مصوبات سازمان ملل، سازمانهای بین المللی و کنفرانس یکسان سازی اسامی جغرافیایی
نهـاد و یـا گـروه تخصصی UNGEGN) آنگیگن) بر اساس قطعنامه های 715 آوریل 1959 و 1314 مـی 1968 و تصـمیم 4 مه 1973 شورای اجتماعی اقتصادی سازمان ملل متحد (ECOSOC ( تأسـیس گـردید. ضرورت یکسان سازی، یگانه سازی، وحدت در تلفظ و آوانگاری، یکسان نمودن اسامی جغرافیائـی و جلوگـیری از ابهـام و تعـدد اسـامی در عصـر ارتباطات و جهان امروز سازمان ملل را ناچار سـاخت کـه در ایـن رابطـه نهـادی قانونمند تأسیس نماید. استفاده میلیونها نفر از اطلاعات کامپیوتری، جابجائـی و حرکـت روزانـه هـزاران کشـتی، هواپیما، اتوبوس و مسافران و توریستها، ایجاب می کند که نامهای جغرافیائی شفاف و یگانه ومتحد ودارای آوای یکسانی گردند زیرا ابهام و نامهای متعدد برای یک مـنطقه جغرافیائـی و یا نامهائی با تلفظ های مختلف می تواند بویژه در عصر الکترونیک منجر به عواقب UNGEGN یکی از هفت نهاد قانونمند ECOSOC در سازمان ملل 38 خطرناک و پرهزینه ای گردد. مـتحد اسـت. این نهاد در راستای یکسان سازی اسامی جغرافیائی در سطح ملی و بین المللی تلاش می که هر 5 سال یکبار برگزار کـند. تصمیمات و اقدامات آن بصورت قطعنامه در کنفرانس UNCSGN مـی گردد، به تصویب می رسد و تمامی ارکان سازمان ملل و سازمانهای تخصصی بین المللی، غیردولتی و یـا دولتـی و از جمله 15 سازمان بین المللی (فهرست ضمیمه پیوست )موظف به اجرای این قطعنامه ها هستند، بنابراین بدیهی است که اگرمسئولین مربوطه درجمهوری اسلامی قصد و اراده عملی دارند تا علـیه آندسـته از سازمانهای جغرافیائی و ژئودزی و رسانه های گروهی که اقدام به فارس زدایی و جعل نامهـای سـاختگی و تخریـب نام اصیل و تاریخی خلیج فارس و تنگه هرمز می کنند، اقدامی انجام دهد تـنها مرجع بین المللی در واقع همین نهاد UNGEGN و کنفرانس 5 سالانه مربوطه آن می باشد. که متاسـفانه تاکـنون مسـئولین ایرانی هیچ سند و نامه ای در دفاع از نام خلیج فارس در این نهاد توزیع و ثبت نکرده اند.
نـام اماکـن و اسـامی جغرافیایی ، معرف میراث فرهنگی م حلی،منطقه ای، ارزشهای اجتماعی و تاریخی اسـت و کاربـرد صـحیح و دقـیق نامها هم در سطح ملی و هم بین المللی فواید زیادی دارد . ابهام، چند گانگـی و تعدد اسامی و تکثر تلفظ آنها در سطح ملی ، منطقه ای و بین المللی مشکلات زیادی را ایجاد می کند بطور مثال شهر کیپ تاون در 11 زبان رسمی آفریقای جنوبی 11 نام و تلفظ مختلف دارد و در ایـران بیشـتر از 20 شـهر و آبادی بنام علی آباد و یا اسد آباد جود دارد و یا شهر رشدخار (رشتخوار) به چندیـن گونـه قرائـت مـی شود، در این راستا UNGEGN و کنفرانس 5 سالانه آن تاکید و توصیه می نمایدکـه هـر کشـوری بـاید کمیـته ای تخصصـی برای یکسان سازی اسامی داشته باشد. هر کشور باید فرهـنگ نامهـای آبادیهـا و اماکن جغرافیایی حوزه خود را جهت رفع تلفظهای متعدد و غلط و رفع ابهام باید با الفبای جهانی( رومنایز) و لاتین نویسی نماید.
وحـدت و یکسـان سـازی اسـامی بویـژه در ارتباطات، توسعه پایدار، توسعه اجتماعی، اقتصادی، تجارت الکترونیکــی، سرشــماری و آمــار، حــق مالکیــت، پــروژه هــای شــهری و روســتایی، مدیریــت زیســت محیطی،عملـیات امداد رسانی و نجات، امنیت، توریسم و جهانگردی ، پست و حمل و نقل ، دریانوردی، گیتی پیمایی، کیهان نوردی ، هوانوردی، ترسیم نقشه و اط لسهای مختلف یک ضرورت اساسی محسوب مـی شود. هشتمین کنفرانس سازمان ملل در خصوص یکسان سازی اسامی جغرافیایی (UNCSGN(و بیسـت و یکمین اجلاس گروه کارشناسی سازمان ملل در مورد اسامی جغرافیایی (UNGEGEN ( 16 شهریور 1381 در برلین برگزار شده است.
کاشی سنتی#