1398/09/07
نویسنده : بهرام رضایی چرانی _ استاد راهنما: دکتر محمدمنصور فلامکی
اشرف نام قدیم بهشهر کنونی است . این شهر در طول حیات خود نامهای متعددی بخود گرفته است .
1398/09/05
نویسنده : محمدکاظم سیفیان
موضوع قالب و محتوا درمعماری به طور اعم و در معماری اسلامی به طور اخص از اهمیت ویژه ای برخوردار است . معماری که می خواهد اثری کالبدی خلق کند با توجه به جهان بینی و مکتب ونیز دایره آگاهیهای علمی و دانش روز‘ وارد عرصه ترکیب وخلاقیت میشود که محل ایفای نقش هنری وموضع ابداع معمارست .
1398/09/05
نویسنده : دکتر لیطف ابوالقاسمی
تا سه دهه بیشتر پوشش متعارف ساختمانهای تهران تیر آهن و طاق ضربی بود پایه ها هم دیوار و جرز آجری به مرور پایه ها فولادی شد و تیرآهن و طاق ضربی جای خود را به تیرچه بلوک داد که آن روزها ایتال سقف نامیده می شد. چرا که نحوه پوششی بود معمول ایتالیا .
1398/09/05
نویسنده : دکتر سیمون آیوازیان
ایران به علت موقعیت جغرافیائی و اقلیمی می تواند با در نظر گرفتن عوامل دیگر مانند اقتصاد، عدم وابستگی و ... با بهره گیری از انرژیهای طبیعی( غیر زیرزمینی) مانند خورشید و باد و...به صرفه جوئی در مصرف انرژی ، با استفاده از تجربیات گذشتگان، و کمک گرفتن از روشهای معماری سنتی، شده است.
1398/09/05
نویسنده : دکتر حشمت الله متدین
در ایران قبل از عهد سلجوقیان مساجد مختلفی ساخته می شوند که اغلب به تقلید از مساجد عباسی بصورت شبستانی می باشند. ولی از قرن پنجم هجری و در قلب کویر مرکزی ایران نقشه ای بوجود می آید که ریشه در معماری قبل از اسلام ایران دارد.